DSP İl Başkanlığına, Ali Kaya Yeniden Seçildi!

0
184

Geçtiğimiz hafta sonu İskenderun’da gerçekleştirilen Demokratik Sol Parti (DSP) Hatay İl Kongresinde, Ali Kaya tüm delegelerin oyunu alarak yeniden Hatay İl Başkanı oldu.

İskenderun’da gerçekleştirilen il kongresine Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, İskenderun İlçe Başkanı Michael Yuhanna James Aşkar, Belen İlçe Başkanı Maria Aşkar ve parti delegeleri katıldı.

Kongrede konuşan İl Başkanı Kaya; “Ecevit’in bize bıraktığı bu mirasa ve Tam Bağımsız Türkiye idealine sahip çıkacağız. DSP demek, Dürüstlük ve Atatürkçülük demektir. DSP’li demek, işçi, memur, köylü ve emekçi demektir! Ulusal solun tek temsilcisi olan DSP kayıtsız şartsız egemenliği savunur. İzleyeceğimiz yol Atatürk ve Ecevit’in yoludur” şeklinde konuştu.

Hatay İl Kongresi’nde konuşan DSP Lideri Aksakal ise ülkenin gündemini değerlendirerek; “Türkiye gerçek anlamda bir bilinmeze doğru hızla sürüklenmektedir. Bugün ekonomiden, eğitime, sanayiden tarıma, uluslararası arenadaki ilişkilerimizden kendi içimizdeki toplumsal yaşam biçimine kadar birçok konuda savrulmanın girdabında boğuşuyoruz.

Ama yağma yok! Zalimin zulmü varsa, halkın DSP’si var! Bir organize suç örgütü elebaşı tarafından gündeme getirilen olaylar, ortaya atılan iddialar ve devamında yaşananlar hakikaten yenilir-yutulur gibi değil. Ancak ne ilginçtir ki, olaylarda adı geçenler de bir o kadar pişkinlik ve yüzsüzlükle toplum içinde gezinmeye devam ediyorlar.  Türkiye tarihinde bunun benzerini mumla arasanız bulamazsınız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçim sonunda Demokratik Sol Parti (DSP) Hatay İl Başkanlığına yeniden Ali Kaya seçildi.

Kaya, seçim sonunda yapılan değerlendirmede; “Bugün yapılan DSP Hatay İl Kongresinde delegelerimiz teveccüh gösterip beni Hatay İl Başkanı olarak seçtiler. Kongremizi onurlandıran Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal’a, Örgüt Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Ejder Onursal’a, Ankara İl Başkanım Sayın Turgay Akbaba’ya, Adana İl Başkanım Sayın Erhan Saltuk’a, Adana Seyhan İlçe Başkanım Sayın Halil Kayış’a, İskenderun İlçe Başkanım Sayın Michael James Aşkar’a, Samandağ İlçe Başkanım Sayın Haydar Süslü’ye, Dörtyol İlçe Başkanım Sayın Şükrü Uğur Kaya’ya, Belen İlçe Başkanı Sayın Glorya Maria Aşkar’a, Altınözü İlçe Başkanım Sayın İbrahim Dağlıoğlu’na, Antakya İlçe Başkanım Sayın Muhterem Tüvür’e, Arsuz İlçe Başkanım Sayın Hakan Kirmit’e ve Payas İlçe Başkanım Sayın Ömer Özer’e, tüm DSP delegelerine, İl Yönetim Kurulu üyesi Sayın Figen Satar’a, Hüseyin Temizkan’a, İskenderun Belediye Başkanı Sayın Fatih Tosyalı’ya, Divan Başkanlığımızı yapan Sayın Dr. Cafer Özenir’e, Hatay Kadın Kolları Başkanım Sayın Gülten Yazıcı’ya, emeğini esirgemeyen Sayın Emirhan Atar’a, İl Disiplin Kurulu Başkanlığına seçilen Sayın Gonca Atar’a, basın mensuplarına, Sayın Levent Aşkar’a ve de misafirlerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Ali Kaya’nın tekrar güven tazeleyerek partisinin il başkanı olduğu ve yoğun bir katılımın gerçekleştiği kongreye İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile DSP Adana İl Başkanı Erhan Saltuk da katılanlar arasındaydı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here