Dr. Şahutoğlu’ndan İGEV ve AKAD Ziyareti…

0
115

yılmaz şahutoğlu1“Ankara’ya Gidecek Temsilcileri Bu Taban Belirlesin”

İskenderun’da İGEV ve AKAD gibi Sivil Toplum Kuruluşlarına ziyaret gerçekleştiren CHP Hatay Milletvekili Aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, halkı temsil edecek kişilerin tabanın belirlemesi vurgusunu yineledi.

CHP’li Dr. Yılmaz Şahutoğlu ile ekibini yönetim kurulu üyeleriyle kabul eden İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV) Başkanı Şefik Uyar, sözünün arkasında duran, sözünü esirgemeyen Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nun siyaseten bir yola girdiğini belirterek bu yolda başarılar diledi ve toplumda yararlı bir vekil olması temennisinde bulundu.

CHP’li Yılmaz Şahutoğlu da Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlanma sürecinde en çok ihtiyaç hissedilen eğitim kurumlarına dönük İGEV’in yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin orta çağ dünyasına geri döndürülmek istendiği bir süreçte eğitime verilen katkının son derece özel ve anlamlı bir yeri bulunduğunu ifade eden CHP’li Dr. Şahutoğlu; “İGEV bu bağlamda çok güzel çalışmalar yürütüyor. Eğitime ciddi katkıları oluyor. Sadece maddi anlamda değil, gençleri sahiplenmesi, sosyal ve kültürel anlamda aktif bir toplum, faydalı olma noktasında, özellikle Atatürkçü düşünce, ilke ve inkılaplarına sadık gençlerin yetişmesinde katkılarınız takdir edilmeli” diye konuştu.

yılmaz şahutoğlu2

İGEV’in öğrenci yurtlarına dönük çalışmasına da vurgu yapan Dr. Şahutoğlu, bu çalışmayı takdirle karşıladığını, bu çalışmanın başarıyla sonuçlanması için şahsen kendisi ve çevresindeki duyarlı Atatürkçü, Cumhuriyetçi yurttaşların katkı sağlaması gerektiği inancında olduğunu sözlerine ekledi.

CHP Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu ile beraberindekilerin konuk olduğu Alevi Kültürünü Araştırma Derneği’nde (AKAD) ise Başkan Nihad Yenmiş de parlamentoya gönderdikleri temsilci siyasilerden yakınarak; “Bir yola çıkıyorsunuz. Altı ay sonra Türkiye bir seçim yaşayacak. Dernek ve arkadaşlar adına başarılar diliyorum. En fazla sıkıntıyı biz çektik, dernek olarak. Siyasi anlamda maalesef temsilci seçmemize rağmen biz istediğimiz temsil görevini görmedik” dedi.

Seçilmişlerin geriye dönük olarak tabanla, halkla buluşma noktasında eksiklikleri, yetersizlikleri olduğu ve bu yönde kaygılara dikkat çeken Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Temsilcilerimizi belirlerken Ankara değil, biz kendimiz belirleyelim. Ankara’ya gidecek temsilcileri bu taban belirlesin. Bu taban belirlerse, oraya gönderdiğimiz kişilerin yasama görevleri dışında kalan tüm zamanlarını bu insanlarla iç içe geçirme zorunluluğu olacak. Vefa borcunu kendisini seçen bu tabana karşı hissedecek, dolayısıyla her zaman için vatandaşın da istek ve arzusu olan buluşma, bir araya gelme, fikir alışverişinde bulunma hususundaki toplantıların, görüşmelerin çok daha yaygın bir şekilde hayata geçeceği yönünde bir kanaatim var. O yüzden tabanda hasıl olan bu özlemi, arzuyu ben de hissediyorum bu tabanın bir ferdi olarak” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here