Down Sendromlu Çocukların Sergisi Büyük İlgi Gördü

0
420

resim sergisi13 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile down sendromlu çocukların hazırladığı resim sergisi dün İskenderun Belediye Meclis Binası Sergi Salonunda açıldı. Serginin açılış törenine katılan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit; “Engelsiz yaşam için onlarla birlikte olalım, onlara pozitif ayrımcılık uygulayalım” dedi.

resim sergisi2

İskenderun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Aygün Özkapu’nun öncülüğünde down sendromlu öğrencilerin hazırladığı resim sergisinin açılışına İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, hâkimler, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. Yoğun ilgi gösterilen sergide engelli öğrencilerin yaptığı sergiyi o öğrencilerle birlikte gezen Kaymakam Özyiğit, Belediye Başkanı Civelek ve Emniyet Müdürü Başar’ın çocuklara olan yakın ilgileri gözden kaçmadı.

resim sergisi3

Sergi ile ilgili düşüncelerini aldığımız İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit; “Engelli çocuklarımızın hayata ortak olduğu, hayata tutunduğu, toplumsal yaşama katılımlarının değer olduğu, toplumla kaynaşmanın yaşandığı bu sergi ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Engelsiz yaşam için onlarla birlikte olmalı, onlara pozitif ayrımcılık uygulamalıyız. Bu hakların uygulanması için de idarece olarak onların yanındayız.

resim sergisi4

Bu konu ile ilgili çevre, okul ve altyapı oluşturulmasına katkı sunan başta İskenderun Rehberlik ve Araştırma Merkezine ve buna katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Toplum, yasalarla engelli vatandaşlara tanınan haklara uymalı ve uygulanmasını sağlamalıdır. Bu tanınan hakların kamu ve kurumlarda da uygulanması için bizler konunun takipçisi olacağız” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile açılan bu özel sergi yarına kadar, sanatseverlerin beğenisine açık tutulacak.

resim sergisi5

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here