Dostluk ve Barış Rallisi İskenderun’daydı!

0
81

bld-ralli1İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Almanya’dan yola çıkarak, kentimize gelen “Dostluk ve Barış Rallisi” ile İskenderun Belediyesi Rauf Denktaş Spor Kompleksi’nde bir araya geldi.

Eşi Dr. Ümran Civelek’in de katıldığı ziyarette yaptığı konuşmasında, Dostluk ve Barış Rallisi’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Civelek, binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan ve Büyük İskender tarafından kurulan İskenderun’un, stratejik önemde güzel bir iklime ve güzel bir coğrafyaya sahip olduğunu söyledi. Başkan Civelek, “Dünyanın pek çok yerinden bir araya toplanarak, İskenderun’a geldiniz. Artık dünya küçüldü. İletişim, ulaşım olanakları arttı. Ama buna rağmen insanlar giderek yalnızlaşıyor. Ama siz bu hareketinizle insanları bir araya getiriyor, kaynaştırıyor, dostluğu, barışı öne çıkarıyor ve dünyayı birleştiriyorsunuz. İnsana yakışan güzel bir amaçla bir araya gelmişsiniz. Doğayla uyum içinde yaşıyorsunuz. İnsan doğayla ne kadar uyumlu olursa o kadar rahat yaşar. Bu organizasyondan çok etkilendim. Bu vesile ile sizleri tanıdığım için memnunum” dedi.

Dostluk ve Barış Rallisi Komite Başkanı ve Almanya Temsilcisi Wilfried Gehr ise yaptığı konuşmasında; “Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. İnsanların birbirleriyle anlaşmasını ve birleşmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Türkiye’de gittiğimiz yerlerde ve İskenderun’da halk bizleri sıcak karşıladı. Bizlere yakın davrandılar. Çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Dostluk ve Barış Rallisi Komite Başkanı ve Almanya Temsilcisi Wilfried Gehr ve Dostluk ve Barış Ralli’si 2. Başkanı ve Türkiye Organizatörü Nadir Serin’e İskenderun’un fotoğrafının yer aldığı anı tabağı verdi. Başkan Civelek’e de Dostluk ve Barış Rallisi tişörtü, CD ve engelli çocukların ahşaptan yaptığı ralli arabası hediye edildi.

Konuklarla çay içerek, bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, ralli otomobillerine isim yazarak, imzaladı.

Ülkemizde çeşitli illeri gezerek, 225 araçla kentimize gelen 80 takım, 480 rallici ilk kez gördükleri İskenderun’u beğendiğini ifade etti.

Allgau Orient-Dostluk ve Barış Rallisi’nin ikinci Başkanı ve Türkiye Organizatörü Nadir Serin, Japonya, İsveç, Norveç, Çek cumhuriyeti, Almanya, İsviçre, Avusturya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ürdün, Katar, Hollanda, Lüksemburg, İngiltere, Hırvatistan, Bosna Hersek, İtalya, Romanya, Sırbistan ve Türk takımlarının yer aldığı Dostluk ve Barış Rallisi’nin sosyal projelerde bulunduğu, ülkeleri gezerek tarihi yerleri tanımak ve tanıtmayı amaçladığını belirtti.

Dostluk ve Barış Ralli’si 2. Başkanı ve Türkiye Organizatörü Nadir Serin, Almanya’dan başlayan rallinin, Ürdün’de tamamlanacağını, Filistin’de çocuklara ahşaptan yapılmış arabalardan hediye edileceğini, ralli otomobillerin de Filistinli mültecilere bağışlanacağını ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here