Dörtyol Narenciyesi Emin Ellerde!

0
139

dörtyol narenciye2Dörtyol Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Dörtyol Narenciye Üreticileri Birliğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Dörtyol Narenciyesi Güvenilir Ellerde” isimli Sosyal Destek Projesi kapsamında önceki gün Özerli Mahallesinde hasat edilen bir bahçede mevsimlik tarım işçileri ile protokol bir araya geldi.

Proje kapsamında 50 kursiyere 88 saatlik narenciye işçiliği eğitimi verilecek ve günlük 20 TL ödeme yapılacak. Ayrıca kurs sonunda tüm kursiyerlere 1000 TL değerinde budama ve ilaçlama ekipmanı hediye edilecek.

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk projenin kapsamı ve içeriği hakkında yaptığı açıklamada; “Projemiz Hatay Valiliğinin öncülüğünde Kalkınma Ajansımızın desteğiyle Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile Dörtyol Narenciye Üreticiler Birliğinin ortaklaşa hayata geçirdikleri bir projedir. Projede temel amaç narenciye tarımında çalışan işçilerimizin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesidir. Bugün burada narenciye işçileriyle bir araya gelerek hem onların sorunlarını dinleme, hem de projemizin seyri hakkında bir fikir edinme imkanı bulduk. Emeği geçenleri tebrik ediyor, bu gün bu organizasyona ev sahipliği yapan değerli üreticimiz Bozdoğan ailesine de teşekkür ediyorum” dedi.

dörtyol narenciye3

Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal’da yaptığı açıklamada; “Hatay Valiliğinin teklif çağrısı doğrultusunda başlattığımız bu projeyle özellikle narenciye alanında çalışan tarım işçilerimizin hem sosyal, hem de teknik açıdan gelişmesini hedefliyoruz. Bugün burada projemizin bir tanıtım yemeğini verdik. Daha ileriki aşamalarda eğitimler ve teknik geziler gibi faaliyetlerimiz olacak. Projemizin onaylanmış olması bize mutluluk verdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Dörtyol Narenciye Üreticileri Birlik Başkanı Hacı İbrahim Seçer projenin hayata geçirilmiş olmasının bölge narenciyesine olumlu yansımalarının olacağını belirterek; “Sodes projeleri beşeri sermayenin yaygınlaştırılması ve aynı zamanda toplumsal bütünleşmeyi sağlamak amacıyla hayat bulmaktadır. Bu bağlamda bu türlü projeler içerisinde “Dörtyol Narenciyesi Emin Ellerde” projesi tek kabul gören proje olmuştur. Bu da bizleri sevindirmektedir” dedi.

Ziraat Mühendisi ve proje koordinatörü Osman Nuri Cerit’te proje hakkında teknik bilgiler aktararak; “88 hafta sürecek olan projemizden 50 kursiyerimiz yararlanmakta. Bu kursiyerlerimizin tamamı narenciye alanında çalışan tarım işçilerimizden oluşmakta. Her kursiyere günlük olarak 20 TL ödeme yapılmakta. Ayrıca Mustafa Kemal Üniversitesi’nin değerli hocalarından da destek alarak 88 haftalık eğitimin tamamlanmasının ardından her kursiyerimize budama, ilaçlama ve kesim için gerekli olan ekipmanlardan oluşan 1000 TL değerinde bir set hediye edilmekte” dedi.

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Dörtyol Narenciye Üreticiler Birliği Başkanı Hacı İbrahim Seçer, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Hakan Turan, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koray Ateş, Askerlik Şube Başkanı Yzb. İrfan Şahan, Gençlik İlçe Spor Müdürü Selçuk Kayhan, Orman İşletme Müdürü Abdulsamet Doğar, İlçe Müftüsü Hüseyin Taner, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, Narenciye Üreticisi ve Tüccar Nedim Eser ve bahçe sahibi olan Bozdoğan ailesi ile birlikte narenciye işçileri aynı yer sofrası etrafında bir araya gelerek öğle yemeğini yediler.

Közde demlenen çayı, yapılan aşure ikramı takip etti. Protokol dalından koparttıkları mandalinaları ise birbirlerine ikram ettiler. (Haber: Sedat İskenderoğlu/Dörtyol)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here