Dörtyol AGD “Çanakkale Ruhu” Adlı Konferans Gerçekleştirdi

0
301

dörtyol agdAnadolu Gençlik Dergisi (AGD) Dörtyol Temsilciliğince, eğitimci-yazar Nihat Altıparmak’ın katılımı ile konferans gerçekleştirdi. Çanakkale Ruhu başlığı altında yapılan konferansta ‘Milli Şuur’ vurgusuna yer verildi.

Bir örnekle konuşmasına başlayan Altıparmak; “1984 yılında merhum Özal’ın o zaman Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler idi. Japonlar, ülkemizde araştırma yaparlar ve Özal’a sunarlar. Raporda önemli bir cümle vardır. Yapılan anketler sonunda ‘Milli Şuur Eksikliği’ görülmüştür! Özal ‘Siz bunu Japonya’da nasıl sağladınız?’ diye soru sorar. Onlarda cevaben ‘Biz çocuklarımızı ilkokula başlarken Hiroşima ve Nagazaki’ye götürürüz ve çocuklarımıza deriz ki ‘Bak evladım üç yüz bin insanımızı öldürdüler. Bir düşmanımız var. Babandan daha başarılı olmazsan düşmanlar yine gelir bütün Japonları yakarlar’ deriz. Merhum Özal ‘Biz ne yapalım?’ diye onlara sorar. Japonlarda cevaben çocuklarınızı Çanakkale’ye götürün. Milli şuur kazanması için burası önemli bir yerdir derler…” ifadelerini kullandı.

Emperyalistleri ve Avrupalıları ülkemizden kovduğumuzu da hatırlatan Nihat Altıparmak; “Çocuklarımızı Çanakkale’ye oraya götürüp milli şuur kazandıralım. Devlet eliyle uygulanan programdan hayır gelmez. Abdestsiz Çanakkale’yi gezmeyin. Bir gece kalın. Şehitlerle ünsiyet kurun. Metrekareye altı bin mermi, beş litre kan dökülmüş ama orayı sevgilinin elinden tutarak gezersen o ruhu yakalayamazsın” diye konuştu.

Çanakkale ziyarete giden AGS’li öğrencilerin başından geçen bir olayı da anlatan Altıparmak; “Bir AGD’li öğrenci Çanakkale’de hatıra olarak badem ağacından bir yaprak koparmış. Genç tabii geri dönerken yorgun uyuya kalmış. Rüyasında yaşlı bir amca gelmiş evlat o yaprak buranın hatırası demiş uyandığında genç yaprağı görememiş” şeklinde konuştu.

Oldukça yoğun katılım olduğu geceye, Dörtyol AGD Başkanı Bilal Ayan, İskenderun AGD Başkanı Serkan Bulut, Dörtyol Saadet Partisi İlçe Başkanı Süleyman Akkaya, Erzin İlçe Başkanı Mustafa Ertaç, Payas Saadet Partisi İlçe Başkanı Cuma Arıcı, Payas AGD Başkanı Murat Ötünç, Hatay İl Hatibi Yaşar Gökmen, Hatay Milletvekili Adayı Ramazan Öksüz ve çok sayıda misafir katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here