DOĞAKA 48. Yönetim Kurulu Toplantısı Kahramanmaraş’ta Yapıldı

0
58

doğaka2Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 48. Yönetim Kurulu Toplantısı, Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe’nin başkanlığında, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Hatay İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gülen, Kahramanmaraş İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Murat Teke, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ve diğer yetkililerin katılımı ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, 2013 yılı 2. SODES Programına ilişkin bilgi vererek; “Proje başvuruları alınmış ve Yönetim Kurulumuzda yapılacak nihai değerlendirme öncesi tüm değerlendirme aşamaları tamamlanmıştır. Kahramanmaraş ilinden 10, Hatay ilinden 24 ve Osmaniye ilinde 10 olmak üzere toplam 44 adet başvurunun alındığı program kapsamında 816 Bin TL’lik kaynak hibe olarak başarılı bulunan projelere aktarılacaktır. Yönetim Kurulunun nihai değerlendirmesi ile belirlenecek başarılı projeler Ajans internet sitesinden duyurulacaktır” diye konuştu.

Bu program dışında DOĞAKA’nın Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programlarını da ilan ettiğini dile getiren Kocatepe Ajansın her iki destek programında da proje başvurularını almaya başladığını ifade etti. Kocatepe, 2013 yılı sonuna kadar başvuruların yapılacağı programlarda belirli aralıklarla ara değerlendirmelerin yapılacağını ve başarılı projelerin destekleneceğin belirtti. Her iki programda da geniş katılımı hedeflediklerini belirten Kocatepe, program kapsamında il ve ilçe merkezlerinde bilgilendirme ve eğitim programlarını başladığını da söyledi.

Kocatepe, destek programlarının dışında, bölgesel kalkınmaya yönelik ekonomik ve sosyal dinamiklerin harekete geçirilmesi amacıyla Ajansın sorumluluğunda hazırlanmakta olan yeni Bölge Planı çalışmalarının taslak olarak tamamlandığını belirterek, “10. Kalkınma Planı ve diğer üst ölçekli planlarla uyumlu bir şekilde hazırlanan taslak metni DOĞAKA web sitesinde (www.dogaka.gov.tr) tüm kamuoyunun görüş ve önerilerine açıldı” dedi.

DOĞAKA’nın, Bölgenin öne çıkan sektörlerinin ulusal ve uluslararası pazar payını artırmaya yönelik tanıtım ve organizasyon faaliyetlerine de devam ettiğini belirten Kocatepe, DOĞAKA’nın mobilyacılık sektörünü, Eylül ayı içerisinde Adana’da yapılacak olan Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’na taşıyacağını sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here