Doğa Okulları Öğrencilerinden ‘Engellilerle Empati’ Etkinliği

0
277

doğa koleji5Doğa Okulları İskenderun Kampusu Meclis öğrencileri ‘Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla farklı bir etkinliğe imza attı. Doğa Okulları İskenderun kampusu meclis öğrencileri, İskenderun Engelliler Basketbol Spor Kulübü sporcularını kampuslarında misafir ettiler.

Öğrenciler, Dünya Engeliler Günü nedeniyle düzenledikleri ‘Engellilerle Empati’ etkinliği ile engellilerin yaşam zorluklarını anlamaya çalıştılar. Etkinlikte İskenderun Engelliler Spor Kulübü oyuncuları konferans vererek öğrencileri engelsiz yaşam konusunda bilinçlendirdiler, kulübün çalışmaları ile ilgili bilgiler verdiler, hayat hikayelerini anlattılar.

doğa koleji6

Konferansın ardından İskenderun Engelliler Basketbol takımının sporcuları ile İskenderun Doğa Okulları basketbol takımı öğrencileri arasında bir gösteri maçı oynandı. Okul basketbol öğrencileri, misafirleri gibi maçı tekerlekli sandalye ile oynadılar. Öğrenciler, tekerlekli sandalyeye oturtarak bir engelli olarak basketbol maçının zorluğuna dikkat çekmeye çalıştılar. Hepimiz bir engelli adayıyız, birbirimizi anlarsak engelleri aşabiliriz dediler.

 Engelli sporcuların zorlukları nasıl aştıklarını daha yakından gören öğrenciler, maçtan sonra onlarla vakit geçirerek onların duygularını daha yakından hissetme fırsatı buldular. Basketbol maçının ardından öğrenciler misafir ettikleri sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here