Diyarbakır’ı Kaşımasına Gerek Kalmadı

0
51

Aziz dostlar, ülkemize davet edilerek karayoluyla Diyarbakır’a gelen Peşmerge Lideri Barzani, o kılık kıyafeti ile şah şaha ile karşılandı. İktidarın Başkanı ve Bakanlar T.C. adına kırmızı halı ile karşıladılar. Türk Bayrağı ile Kürdistan Bayrakları biri birine karıştı. Bu gelen kişi ne demişti? “…Siz terör örgütü, PKK için Kandili vurursanız, ben de Diyarbakır’ı kaşırım…” Gördük ki hiç gerek kalmadı, her şey apaçık ortada.

Peki, nasıl gelindi bu noktaya, ona bakalım. Önceleri, BDP’lilere PKK terörist örgüt demediğiniz sürece, görüşme yapmam. Önce Kürt sorunu, sonra terör, daha sonra kardeşlik, alt kimlik sorunu ve malum açılım! Habur, Oslo, İmralı, Kandil, temsil heyeti iknacılar, Milliyetçi görüşün ayaklarının altına alınması, T.C.’nin Valilikler ve Kurumlardan silinmesi ve Barzani şerefine her tarafta olduğu gibi, Diyarbakır’daki “Ne Mutlu Türküm Diyene” takının da Türk milletinin vatanından parçalanarak kaldırılması.

Peki, gelen malum, bu hale ulaşana kadar neler olmuştu? Sınırda ABD projesi için ülkesine ihanet eden, oldukça yoğun, Saddam’dan kaçanları, uzun süre korumak ve aç açık bırakmamak. Birbirine giren iki kişiyi barıştırmak ve kırmızı Pasaportla ABD ile Diplomatik girişimlerini sağlamak. Silahlı ordu ve eğitimine yardımcı olmak, göz yummak!

ABD ve AB ülkelerinin silahları ile donanım ve bu silahların PKK’ye de verilmesinin önünün açılması ile örgütün ABD’nin vurucu gücü hatta NATO Askeri konumuna getirilmesi. Şuan ise resmen yapılan müzakereler.

Peki, şu an Yüce Meclisimizin Başkanı, (benim de Umre arkadaşımdır) neler söylemişti? Daha dün ayağına çarık vererek, karnını doyurmak için çorba verdiğimiz, onbaşının karşısında komutanım diye hazır olda duran, postal bağcısının konuşmasına bakın. Bunların PKK ile ilişkileri ortada, terörün niyeti belli! Önce yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, özerklik falan derken niyetleri ayrılmak ve bağımsız Kürdistan’ı kurmaktır.

Ne acıdır ki, böyle konuşan Sayın Meclis Başkanımızın mensubu olduğu partinin kongresinde, bugün kral gibi ağırlanan ve “Türkiye Seninle Gurur Duyuyor” denilen Barzani, umut oldu. Kendisi Başkan olarak, açılımla ilgili, Anayasa’nın ilk dört maddesi de dahil, tamamının değiştirilmesi çabasında.

Oraya girmesi dahi sakıncalı olan ve Sayın Başbakan’a ahlaksız, hayasız ve şerefsizce saldıran, ha..tir çeken Baykuş’un yılışması düşündürücüdür.

Rabbim sonunu hayır getire! Biz tüm insanları yaratandan ötürü severiz. Belki bir bilmediğimiz vardır diyerek, hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here