Desteklenen Bir Proje Daha

0
49

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) hazırlanan proje İngiltere merkezli The Rufford Foundation tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Kuruluş tarafından desteklenen “First Step of Conservation of Endemic Anatolian Fish (Levantine Nase): Determination of Potential Threats and Creation of Conservation Framework” başlıklı projeyi İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Nebil Yücel ve Dr. Ece Kılıç hazırladı.

Proje kapsamında Asi Nehri’ne endemik olan ve nesli tehlike altında olan Asi Karaburun Balığı (Chondrostoma Kinzelbachi)’nın korunması için yapılması gerekenler ve yaşamını tehdit eden potansiyel kirletici kaynaklarının tespit edilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında Asi Karaburun Balığı’nın yaşam alanı olan sucul alanlarda su kalitesinin belirlenmesi, kirlilik kaynaklarının tespit edilmesinin yanı sıra bölge halkının nesli tehlike altında olan bu tür hakkında farkındalığı arttırmaya yönelik çalışmalar yapılacak.

Bölgeye değer katan projelere imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Uluslararası kuruluşlar tarafından desteklenen projelere imza atıyor olmak, bilimin ışığıyla İskenderun’u, Hatay’ı, bölgemizi ve ülkemizi destekliyor olmak gurur verici. Biz de üniversite olarak projeye her konuda destek olacağız. Hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here