Depremzede Futbolculardan Oluşan Orduspor Şampiyon!

0
23

Kadrosundaki 21 oyuncunun 20’si depremzede futbolculardan oluşan Karadeniz’in köklü ekiplerinden Orduspor, 2. Amatör Küme’de şampiyon oldu. Orduspor gelecek sezon Ordu 1. Amatör Küme’de mücadele edecek.

Çoğunluğunu depremzede futbolcuların oluşturduğu yepyeni bir takımla yeniden yeşil sahalara dönen Orduspor, 2. Amatör Kümede namaglûp şampiyon olmayı başardı.

1967 yılında kurulan ancak ekonomik nedenlerden dolayı bir süredir liglerde yer alamayan Orduspor, son maçında Altınordu 2 nolu sahada karşılaştığı Fevzi Çakmak Gençlerbirliği’ni 16-0 yenerek 2. Amatör Küme’de bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Elde edilen şampiyonluk hakkında yapılan değerlendirmelerde, depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay’daki kulüplerden transfer edilen futbolcular ile teknik heyete, ikinci transfer döneminin son gününde lisans çıkartan Orduspor’un, ligde oynadığı 12 maçın tamamını farklı skorlarla kazanarak 36 puanla namaglûp şampiyon olduğuna işaret edildi.

Takımın şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Ordu Valisi Tuncay Sonel, şampiyonluk sevincini de futbolcular ve taraftarla birlikte yaşadı. Sonel, Fevzi Çakmak Gençlerbirliği ile oynanan maçın ardından sahaya inerek, futbolcuları ve teknik heyeti kutladı. Maçın bitimiyle Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından kupa seremonisi düzenlendi.

Mor Menekşeler, ligin bitmesine 3 hafta kalan şampiyonluğu garantilemişti. Depremin çocuklarından oluşan Orduspor ligin bitmesine 3 hafta kala Altınordu 1. nolu sahada yapılan karşılaşmada Fatsaspor’u 13-1 yenerek 30 puana ulaşmış ve şampiyonluğu garantilemişti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here