3 Yıl Aradan Sonra…

0
16

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Eğitim Öğretime Yeniden Başlıyor

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci alımına tekrar başlayacak.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci’nin gayretleri neticesinde, 3 yıldır öğrenci almayan bölüm eğitim öğretim faaliyetlerine yeniden başlıyor. İSTE Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümüne Türkiye’de de olduğu gibi tercih edilme oranı düşük ve doğru bilgilendirme yapılmayan bölümlerden biri olması nedeniyle 3 yıldır öğrenci alımı gerçekleştirilmemekteydi.

Ülkemiz ve bölgemizin demir çelik endüstrisi alanında yoğun faaliyet gösteren bir konumda olmasını göz önünde bulunduran İSTE Rektörü Depci konuya müdahale etti. Bölgede uzun ürün üretim kapasitesine göre en büyük entegre demir ve çelik fabrikalarının bulunması ve ayrıca farklı malzeme üretim ve saflaştırma tesislerinin bölgede kurulmakta olmasının bu bölümün İSTE ve bölge için ne kadar önemli olduğu gösteriyor.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, ülkemizin bu meslek ile ilgili yoğun bir insan kaynağı ihtiyacı hasıl olduğun ortada olduğunu belirterek; “Güncel ileri seviye teknolojik donanıma sahip insan ihtiyacını karşılayacak bir biçimde, yoğun uğraşlar neticesinde, değerli olduğunu düşündüğümüz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Programı 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılından itibaren öğrenci alımına tekrar başlayacaktır. Bu konuda bizleri kırmayarak yaptıklarımızı değerlendiren ve bir ilk olarak aynı bölümü tekrar aktif hale getiren Sayın YÖK Başkanımız Erol Özvar ve değerli YÖK Üyelerimize teşekkürlerimi sunarım” şeklinde değerlendirmelerde bulundu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here