Dallar Bayramı İskenderun’da Ayinle Kutlandı

0
52

İsa Mesih’in Kudüs’e Girişinin kutlandığı “Dallar Bayramı” münasebetiyle İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesinde bir ayin düzenlendi. Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketinde tamamen yıkılan kilisenin mabet bölümü yerine, katedralin şapele çevrilen salonunda düzenlenen ayini Kilise Pederi Carmine Donnici yönetti.

Kilisenin bahçesinde başlayan ayinde, ilk olarak hazırlanan zeytin dalları kutsandı ve ardından cemaat üyelerine dağıtıldı. Peder Donnici ve cemaat üyeleri, ellerinde zeytin dalları ve çiçekler olmak üzere, ilahiler söyleyerek şapele girdiler.

Ayinin devamında Peder Donnici ve cemaat üyesi iki kişi tarafından Mesih İsa’nın yakalanarak, yargılanıp haça gerilmesi süreci İncil’den bölümler halinde okundu. Okunan İncil bölümünde, ‘… Ve İsa son nefesini verdi…’ kısmında peder ve tüm cemaat üyeleri diz çökerek, bir dakika boyunca sessizce öyle kaldılar.

Daha sonra günün anlamına yönelik bir vaaz veren Peder Donnici; “İsa hem insan, hem Tanrı. Haçın üzerinde bizim için acı çekerken Tanrısallığını bir kenara bıraktı, sadece insan oldu. Neden? Bizim acılarımızı, yoksulluğumuzu paylaşmak için bizim seviyemize kadar indi” dedi.

Ayine iştirak eden cemaat üyeleri, kilise korosunun söylediği ilahilere de iştirak ederek, yaşanan büyük coşkuya ortak oldular.

Ayinin sonunda pederler ve cemaat üyeleri kilise bahçesinde birlikte çay içip bayramlaştılar. Palmiye Pazarı’nın ardından ‘Kutsal Hafta’ya giren Katolik Cemaati bu hafta sonu da (Cumartesi gecesi) Paskalya Bayramını kutlayacak. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here