“Daha Kaç Çocuğun Ölüm Haberini Alacağız?”

0
101

türkiye gençlik konseyiTürkiye Gençlik Konseyi, Çocuk Ölümleriyle İlgili Açıklamalarda Bulundu…

Türkiye Gençlik Konseyi, son zamanlarda artan çocuk ölümleri ve kaçırılmaları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Bu tür olayların tüm ülke insanlarını olduğu gibi kendilerini de derinden üzdüğünü kaydeden Konsey; “Nice çocuklar kaçırıldı, nice çocuklar sorumsuz anne ve babalar yüzünden evden kaçtı, nice çocuklar akli dengesi bozuk psikolojik sorunları olan insanlar tarafından tecavüz edilip canına kıyıldı ve nice çocuklar yüzlerine isabet eden gaz bombaları yüzünden hayatlarını kaybetti. Berkin, Ali, Ceylan, Mert, Pamir, İsmail, Ayşe, Mehmet ve daha sayamadığımız… İsimlerinin kaybettikleri hayatları yanında hiçbir önemi yok. Dünya çocuk bayramı kutlanılan bir ülkenin bunlara şahit olması çok acı ve düşündürücü bir durum. Kaybolan daha kaç çocuğun ölüm haberlerini duyacağız? Bu çocukların hangileri bayram sevincini yaşadı veya yaşayabildi mi? Ne yazık ki çok dramatik durumla karşı karşıyayız” değerlendirmesinde bulundu.

Dünyada çocuk bayramı olan tek ülke konumunda olduğumuzu hatırlatan Konsey, bu tür olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Ancak bu son zamanlarda yaşanılan çocuk ölümleri bu sahip olduğumuz unvana yakışı kalmamıştır. Bu yüzden ülke yöneticileri bir an önce gerekli tedbirleri almalı. Aileler bilinçlendirilmeli; çocukların kendilerine yönelen bu tür şiddet olayları karşısında neler yapabileceklerini planlamalı ve çocukları bu yönde eğitmeli. Siyasi olsun veya olmasın yapılan eylemler için alınan tedbirler çocukların canını tehlikeye atmamalıdır. Çünkü hiçbir şey masum çocukların canlarından önemli değil.  Geleceğimizin teminatı olan bu gençliğin ve çocuklarımızın hayatı ülke ve geleceğimiz için önem arz etmektedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here