Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümü Törenlerle Kutlanacak

0
49

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşlunun 98. yıldönümü çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugünden başlayacak.

Bugün saat 13.00’da Atatürk Anıt Alanında icra edilecek törenle başlayacak olan tören ve kutlamalar, yarın geç saatlere kadar devam edecek.

Anıt Alanında gerçekleştirilecek törende, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Ata’nın manevi huzuruna çelenkler sunulacak. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehadeta intikal etmiş tüm şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve hemen akabinde İstiklal Marşımız okunacak.

Törende son olarak, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, hafta boyunca düzenlenen tüm yarışma ve müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek.

29 Ekim 2021 Cuma sabahı ise Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabul edilmesi ile başlayacak kutlamalar hemen ardından Atatürk Bulvarında devam edecek.

Yarın sabah 09.15’de başlayacak Atatürk Bulvarındaki törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İskenderun Kaymakamı İskender Yönden tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak.

Şiirlerin okunması, Halk Oyunları Gösterisi, Mehteran Gösterisi, İskenderun Sahil MTAL Uygulama Anaokulu tarafından ‘Fikirler Ölmez Umutlar Ölmez’ Temalı Ront Gösterisinin ardından ‘Tören Geçidi’ ve Yamaç Paraşütü Gösterisiyle buradaki tören son bulacak.

Ayrıca, yarın 10.00-17.00 saatleri arasında İskenderun Deniz Müzesi, ücretsiz olarak halkın ziyaretine açık olacak. 25 Ekim – 5 Kasım 2021 tarihleri arasında, İskenderun Halk Kütüphanesi tarafından hazırlanan ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu kitap sergisi Deniz Müzesinde gezilebilecek. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here