‘Cumhuriyet’imizin 100. Yılında Mehmet Akif Ersoy’ Sergisi Açıldı

0
25

İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi tarafından, İstiklal Marşımızın Kabulünün 103. yıldönümü dolayısıyla ‘Cumhuriyet’imizin 100. Yılında Mehmet Akif Ersoy’ isimli Görsel Sanatlar Sergisi açıldı.

İskenderun Kaymakamlığı avlusunda gerçekleştirilen sergiye İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ev sahipliği yaptı.

İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Yetenek Alanı öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Marşının 10 kıtasının resmedildiği serginin açılış kurdelesini kent protokolü birlikte kesti.

Kurdele kesimi sırasında kısa bir konuşma yapan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek; “Bugün İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü. Ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle minnetle anıyoruz. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

Açılan sergi hakkında bilgiler veren İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ahmet Yelseli; “12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve aynı zamanda Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı kapsamında bizde İskenderun Bilim Sanat Merkezi Görsel Yetenek Alanı öğrencilerimiz ile birlikte bir sergi hazırladık. Öğrencilerimiz, İstiklal Marşının 10 kıtasının resmini çizerek böyle bir sergi yapmak istediler. Kaymakamlık bahçesinde sergimizi açtık. Sergimizin adı ‘Cumhuriyet’imizin 100. Yılında Mehmet Akif Ersoy’.

Hem cumhuriyetimizin 100. yılı hem de 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabul edildiği gün olmasından dolayı böyle bir sergi açtık ve bu sergide de hem Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerini hem de İstiklal Marşımızın kıtalarının resmedildiği eserleri sergiledik. İstiklal Marşımızın kıtalarının resmedildiği 10 eser, 16 adet Mustafa Kemal portresi ve ayrıca bir Mehmet Akif Ersoy portremiz var. tüm bu eserleri 12 öğrencimiz hazırladı. Sergimiz 2 gün açık kalacak” şeklinde konuştu.

Kaymakam Demiryürek ve protokol üyeleri, sergiyi gezerek, resimler hakkında tek tek öğrencilerden bilgi aldılar. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here