Bağımsızlığımızın Simgesi 103 Yaşında!

0
26

Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve milletimizin bağımsızlığını tüm dünyaya haykıran İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümü nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Kent protokolünün katılımıyla Belediye Kültür Sarayında düzenlenen kutlama programında sahnelenen oratoryo duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile ebediyete intikal etmiş şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal marşımızın okunduğu programda, günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapıldı.

Böyle bir gurur gününde bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle andık. Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” dedi.

Günün anlam ve öneminden söz eden Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ise; “12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de büyük coşku ve alkışlar içinde defalarca okunarak kabul edilen İstiklâl Marşı, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak Kurtuluş Savaşı’nı kazandığının belgesidir. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızla yüce milletimizin Kurtuluş Savaşında gösterdiği azmini, bağımsızlık aşkını, hür yaşama iradesini en parlak ve en güçlü şekilde ifade ederek, milletimizin cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmini en güzel şekilde ölümsüzleştirmiştir.

Ömrünü vatana, milletine hizmete adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bu uyanış destanında bir milletin yeniden dirilişi, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması vardır. Her kıtasında milletimizin cesareti, her mısrasında ecdadımızın kahramanlığı, her kelimesinde ruhumuzu aydınlatan İstiklal Marşımız, milli bilincimizin ve hürriyet aşkımızın en berrak ifadesidir.

İstiklal Marşımızın milli marş olarak kabul edilişinin 103. yıl dönümü sebebiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan ecdadımızı, Aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Mücadele günlerini anlatan oratoryo ise büyük beğeni topladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here