“Cumhuriyeti ve Değerlerini Korumak Yürek İşidir”

0
109

arsuz-cumhuriyet1Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Cumhuriyet Yürüyüşünde Anlamlı Bir Mesaj Verdi:

Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 92. Yıldönümü nedeniyle Arsuz Belediyesi ve CHP Arsuz İlçe Teşkilatı’nın işbirliğiyle düzenlenen fener alayına katılan yüzlerce kişi ellerinde bayraklar ve meşalelerle, yüreklerinde bayram coşkusuyla Cumhuriyet için yürüdü.

Devlet Demir Yolları Kampı’ndan, Arsuz Atatürk Meydanı’na kadar gerçekleşen yürüyüşte Gazi Mustafa Kemal’in emaneti Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacaklarını attıkları sloganlar ve söyledikleri marşlarla haykıran yüzlerce Arsuzluyu Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Riyat Kırmızıoğlu, belediye meclis üyeleri, CHP Arsuz ve İskenderun Kadın ve Gençlik Kolları, Arsuz Turizm Derneği yöneticileri de yalnız bırakmadı.

arsuz-cumhuriyet2

Ellerinde dev Atatürk posteri ile en ön saflarda yer alan CHP Hatay Milletvekili Adayları Mevlüt Dudu ve Riyat Kırmızıoğlu’nun eşleri Suzan Dudu ve Selda Kırmızıoğlu da büyük takdir toplarken, Arsuz Belediyesi’nin Türk Bayrakları ve balonlarla gelin gibi süslediği gezici TIR da yürüyüşe ayrı bir renk kattı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, bir dakikalık saygı duruşu ve hep bir ağızdan coşkulu bir şekilde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, söz alan CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, “‘Cumhur’ demek halk demektir, biz de tüm yasaklamalara rağmen halkın bayramını, halkımızla birlikte kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. Kuruluş yılı kutlu olsun” dedi.

arsuz-cumhuriyet3

“Cumhuriyetin teminatıyız”

Siyasi nutuk atmak için değil, Cumhuriyete sahip çıkmak için alanlarda olduklarını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise; “Cumhuriyetin 92. Kuruluş Yıldönümü’nü buruk kutluyoruz. Çünkü bu ülkede Cumhuriyete sahip çıkmak, barışa sahip çıkmak, aydın olmak, huzura sahip çıkmak suç gibi değerlendiriliyor ve bunların üzerine gidiliyor. Bu dönemde Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkmak bir yürek işidir. Sizlerde şu anda o yüreği göstermiş durumdasınız. Sizleri bundan dolayı kutluyorum. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu uğurda canını veren bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Böyle bir şerefi bizlere bahşettikleri için hepsine minnettarız. Biz bu rejimin teminatı olarak buradayız ve hep burada olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyeti hak eden insanlarız”

Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma ve koruma kararlılığında olduklarını ifade eden CHP’li Riyat Kırmızıoğlu da; “Biz toprağız, biz suyuz, biz canız, biz insanız, biz Cumhuriyeti hak eden insanlarız. Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here