Cumhuriyet Bayramı’nın 92. Yıldönümü Dörtyol’da Törenle Kutlandı

0
165

cumhuriyet-dörtyol1Dörtyol’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkulu törenlerle kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile İlk tören 28 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’te Atatürk anıtına çelenklerin konması saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte göndere bayrak çekilmesinin ardından Kaymakam Recep Soytürk’ün Anıt defterini imzalaması ile başladı. 29 Ekim Perşembe günü sabah saat 09.00’da Kaymakam Recep Soytürk, makamında Garnizon Komutanı Jn. Yrb. Tolunay Başer, Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve Cumhuriyet Başsavcı vekili İsa Büyük ile birlikte kutlamaları kabul etti. İnönü Caddesi üzerinde okulların yerlerini almasının ardından Kaymakam Recep Soytürk Garnizon Komutanı Jn. Yrb. Tolunay Başer ve Belediye Başkanı Yaşar Toksoy öğrencilerin, vatandaşların ve Kuvayi Milliye Gazilerinin bayramını kutladı.

Protokolün yerini almasının ardından iki küçük öğrenci tarafından Kaymakam Recep Soytürk’e günün anısına bir buket çiçek sunuldu.

cumhuriyet-dörtyol2

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kaymakam Recep Soytürk; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Öğrencilerin şiir okumaları ve çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda başarı elde eden öğrencilere hediyeleri verildi. Haber: Sedat İskenderoğlu

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here