Cumhuriyet Bayramımız Bugün Kutlanıyor

0
55

cumhuriyet bayramı529 Ekim 1923 yılında büyük fedakarlıklarla Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşunun 92. yılını kutluyor. Türk Milleti’nin kıvançta ve tasada ortak; bölünmez bir bütün halinde, milli şuur ve ülkü etrafında birleştirmiş olan Cumhuriyetimizin 92. Kuruluş yıldönümü nedeniyle İskenderun Kaymakamlığı tarafından tören ve etkinlikler tertip edildi.

Dün gerçekleşen çelenk sunma töreninin ardından bugün gerçekleştirilecek kutlamalar ise saat 10.00’da İskenderun Kaymakamlığında tebriklerin kabulü ile başlayacak. Saat 10.30’da Atatürk Bulvarında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında ise İstiklal Marşımız okunacak, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak, şiirler okunacak, halk oyunları gösterileri sahnelenecek ve son olarak da Tören Geçidi yapılacak.

Havanın yağışlı olması halinde resmigeçit töreni yapılmayacak, diğer etkinlikler ise Belediye Kültür Sarayında icra edilecek. Bugün ayrıca 10.00-17.00 saatleri arasında Milli İmkânlarla İnşa Edilen TCG Kapaz Gemisi İskenderun Deniz Üs Komutanlığı Askeri Limanında ücretsiz olarak ziyarete açılacak. Aynı saatlerde İskenderun Deniz Müzesi de ücretsiz olarak halkın ziyaretine açılacak

Yine aynı saatlerde İskenderun Şehir İskelesinde TCSG 304 Gemisi ile DEGAK 10 İsimli Askeri Bot halkın ziyaretine açılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here