Culha; “Meslek Odaları ve STK’larla Yeni Arsuz’u İnşa Edeceğiz”

0
74

nazım culha9CHP’den Arsuz Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Elektrik Mühendisi Nazım Culha, geçtiğimiz hafta sonu TMMOB Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliğini ziyaret etti. Aday Adayı Culha; “Meslek odaları ve sivil toplum örgütleri ile dayanışma içerisinde yeni Arsuz’u inşa edeceğiz” dedi.

Mimarlar Odasına gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Arsuz Belediye Başkan Aday Adayı Nazım Culha, 12 Kasım 2012 tarihinde çıkan 6360 sayılı yasa ile ülkemizde 13 ilin büyük şehir statüsüne kavuştuğunu anımsatarak; “Bu illerden biri de Hatay’dır. Hatay ilimizin büyük şehir olması kapsamında 3 adet yeni ilçe ihdas edildi. Bu ilçeler Payas, Defne ve Arsuz’dur. Bende yeni oluşan Arsuz İlçesine yıllardır emekçiliğini yaptığım CHP’den Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Bir odacı olarak, bir teknik eleman olarak, sizden biri olarak arkadaşlarımla birlikte sizleri ziyaret etmek istedim.

Talep ettiğimiz görevin önemini, zorluğunu çok iyi biliyoruz. Ama sizlerle birlikte bu zorluğun üstesinden kolayca gelebileceğimize inanıyorum. Eğer adaylık bize nasip olursa ve halkımız bize teveccüh gösterip seçilirsek meslek odaları, sivil toplum örgütleri söz ve karar sahibi olacak. Ben halen TMMOB’ye bağlı bir meslek odasının başkanlığını yapmaktayım. Onun için meslek odalarının belediye ile ilişkilerini, sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Bu sıkıntıları çözeceğiz ve dayanışma içerisinde yeni Arsuz’u inşa edeceğiz.

Modern, parklarıyla, yeşil alanlarıyla ülkemizde örnek bir şehir olması için teknik camiayla işbirliği içerisinde yöneteceğiz. Doğaya saygılı, çevreyle uyumlu olacağız. Sosyal belediyecilik anlayışını tesis edeceğiz. Kenti yönetirken; şeffaf, objektif, katılımcı bir anlayışla hareket edeceğiz” diye konuştu.

Gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Mimarlar Odası İskenderun Temsilcisi Koray Tanın, Arsuz’un yeniden yapılanmasında kendilerinden katkı istenilmesi durumda gereken katkıyı sunacaklarının altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here