“Çocuklarınıza Sahip Çıkın!”

0
68

mevlüt dudu açıklama (30)CHP’li Vekil Dudu’dan AKP Bakanlarına Manidar Çağrı!

CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu TBMM genel kurulunda bütçe görüşmeleri konusunda bir konuşma yaptı.

2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın 4’üncü maddesi üzerinde söz alan Milletvekili Dudu, bir haftadır süren bütçe görüşmelerinde Ak Partili vekillerin sürekli ‘büyüdük, geliştik, milli geliri artırdık’ dediklerini anımsatarak; “Evet, millî gelir anlaşılmaz bir şekilde artıyor ama halkımız da anlaşılır bir şekilde yoksullaşıyor, zora düşüyor. TÜRK-İŞ’in araştırmasına göre Ekim 2013’te 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 3.470 lira. Peki, aylık olarak Türkiye’de kaç ailenin eline bu para geçiyor? Dolayısıyla, Türkiye’de kaç aile yoksulluk sınırının altında yaşamını sürdürmeye çalışıyor?

TÜİK rakamlarına göre millî gelirin dağılımı: Yüzde 20’lik dilimlere ayrılmış millî gelirin dağılımı açısından toplum kesimleri. İlk yüzde 20’nin aldığı pay millî gelirden 1 birimken, son yüzde 20’nin yani daha fazla pay alan kesimin aldığı pay 8 birim, tam 8 katı ve bu başarınızı ve istikrarınızı 2011’de de, 2012’de de sürdürmüşsünüz. Millî gelir dağılımındaki adaletsizlik yönünden sizi gerçekten kutluyorum” diye konuştu.

Kapitalizmin En Vahşi Şekli

2002’den bu yana TÜİK rakamlarını sıralayan vatandaşın borçlarının nasıl arttığını anlatan Vekil Dudu; “Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da sizin için övünülecek bir şey bulmuş, diyor ki Sayın Bakan: ‘Çin’de şuan işçilik ücretleri 450 dolar civarında, bizde ise 400 dolar civarında.’ Ekonomi Bakanı söylüyor bunu ve bununla gurur duyuyor. Sayın Bakan, ben sana ne diyeyim! Eskiden “En ucuz iş gücü Çin’de” denirdi ama sen artık Türkiye’nin bu konuda Çin’i geçtiğini, Çin’in rekorunu kırdığını söylüyorsun ve bununla övünüyorsun. Söyleyecek kelime bulmak gerçekten mümkün değil.

Değerli milletvekilleri, AKP hükümetleri on bir yıldır kapitalizmin en vahşi şeklini uyguluyor. Nerede sizin gelir adaletiniz? İşçiler tersanelerde, madenlerde, fabrikalarda ölüyor. Nerede sizin iş güvenliğiniz? Nerede sizin Allah korkunuz? Yırtık ayakkabı ile siyasete girip en zengin başbakanlardan biri olmayı becerebiliyorsunuz, sıra vatandaşa gelince kulaklarınız sağır, gözleriniz kör, vicdanınız firar etmiş” dedi.

Gezi Parkı Çocuklarına Söylediklerinizi İade Ediyorum!

İki gün önce başlatılan operasyonla ilgili de konuşan Milletvekili Dudu; “Başlatılan operasyon ve bunu izleyen soruşturma zannımca aynen Gezi Parkı olayları gibi bu yıl içinde yaşadığımız çok önemli bir dönüm noktasıdır, kırılma noktasıdır. Gezi Parkı’nda özgürlük, demokrasi talep eden o pırıl-pırıl gençler inançlarının peşinde koşuyorlardı; onlara söylemediğinizi bırakmadınız, etmedik hakaret bırakmadınız.

Peki, önceki sabah gözaltına alınan bakan çocukları, bürokratlar, acaba neyin peşinde koşuyorlar? Kul hakkının peşinde koşuyor olabilirler mi mesela? Aynen Gezi Parkı çocuklarına söylediğinizi size iade ediyorum. Lütfen, ‘çocuklarınıza sahip çıkın’” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here