Bakan Ergin; “Herkes Kendi İşine Bakıyor!”

0
72

sadullah ergin17Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İstanbul’da başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarının görevden alınacağı iddialarına ilişkin; “Bu konuda herhangi bir şey olmadığını dün (önceki gün) açıkladık. HSYK da, biz de açıkladık. Herkes kendi işine bakıyor şuan” dedi.

İstanbul’da önceki gün başlatılan rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının ardından seçim bölgesindeki çalışmaları bırakıp apar topar Ankara’ya dönen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İstanbul’da başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarının görevden alınacağı ve Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)’nun bu amaçla olağanüstü toplandığına ilişkin iddiaları cevapladı. Şu an için herkesin işine baktığına dikkat çeken Ergin; “Bu konuda herhangi bir şey olmadığını dün açıkladık. HSYK da, biz de açıkladık. Herkes kendi işine bakıyor şuan” dedi.

Seçim Bölgeme Döneceğim!

Bir gazetecinin ‘Başbakan Erdoğan ile bir görüşmeniz olacak mı?’ sorusuna da cevap veren Ergin; “Tanıtım Medya Başkanlığında Hüseyin Çelik Bey ile beraber bir toplantımız var. Dün de ifade etmiştim. Onun için geldim zaten Ankara’ya. Yarın da (bugün) Cumhurbaşkanımızla erklerin başkanlığıyla bir yemek olacak. Yarın Çankaya Köşkündeki yemekten sonra seçim bölgeme tekrar döneceğim” cevabını verdi.

Başsavcı Vekili Öz Dosyadan Alındı İddiası

Öte yandan, Bakan Ergin’in açıklamaları bu yönde iken, günün ilerleyen saatlerinde Türkiye’yi sarsan soruşturmada ek savcıların koordinasyonunu yürüten Başsavcı vekili Zekeriya Öz’ün dosyadan alındığı iddia edildi.

Türkiye’yi sarsan büyük rüşvet operasyonunu yürüten polis müdürlerinin görevden alınması sonrasında soruşturmaya ikinci bir şok müdahale daha geldi. Gerçekleştirilen soruşturmaya ek savcı görevlendirilmesinin ardından savcıların koordinasyonunu yürüten Başsavcı vekili Zekeriya Öz de dosyadan alındı. İddiaya göre dosyaya Başsavcı Turan Çolakkadı bakacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here