Çocuklardan Muhteşem 23 Nisan Performansı!

0
209

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü Yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de çeşitli törenlerle coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 104. Yıldönümü dolayısıyla İskenderun Belediye Kültür Sarayında tören düzenlendi. İskenderun Mevlana İlkokulu tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz; “Milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, istiklâl mücadelemizin dönüm noktası olmuş, milletimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır.

Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle istiklâl mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; Kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve en büyük hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı, şükran, minnetle anıyor; başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Konuşmanın ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla düzenlenen resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Eğlenceli şarkılar eşliğinde sınıfların gerçekleştirdiği gösteriler büyük beğeni topladı. Halk oyunları ekibinin gösterisi ve okul korusunun söylediği şarkılar da heyecanı arttırırken, koronun son olarak seslendirdiği, Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen yazılmış olan ‘Parla’ şarkısı büyük alkış aldı.

Programın sonunda protokol üyeleri çocukları tebrik ederken, onlarla birlikte fotoğraf da çekildiler.

Programa, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fatih Sezal, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Onur Emir, İlçe Jandarma Komutanı J. Kd. Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, kurum müdürlerimiz, adli, idari ve askeri erkân, siyasi parti teşkilatları ve STK temsilcileri, okul idarecileri ile öğretmen ve öğrenciler, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here