Çocuk Psikiyatrisi Ahmet Yar; “En Değerli Hazine Çocuklarımız”

1
4531

palmiye-çocuk psikoloğu1Geçtiğimiz günlerde İskenderun Özel Palmiye Hastanesinde göreve başlayan Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Yar, çocuk ve ergen psikolojisine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Ebeveynler için çocuklarının çok önemli olduğunu kaydeden Yar; “Ebeveynler olarak çocuklarımızı hayata hazırlamak, bedensel ve ruhsal yönden sağlıklı olmalarını temin etmek ve çevresine faydalı bir birey olmasını sağlamak amacıyla gayret eder ve atacağımız adımları buna göre belirleriz. Bizlere sunulan en kıymetli hazinelerin onlar olduğunu biliriz. Her birimiz yoğun iş hayatı ve ekonomik sorunlara rağmen elimizdeki tüm imkânları onlar için seferber ederiz. Kimi zaman ateşli bir enfeksiyona yakalandığında tedavisi için koşuşturur ve geceleri uykusuz kalırız. Kimi zaman buhranlı bir dönem geçirdiğinde iyi hissetmesi için ruh sağlığını önemser ve üzerine titreriz. Zira onların sağlığı ve huzuru bize tarif edilmez bir hal yaşatır” dedi.

Geçmişe kıyasla günümüzde yaşanan psikolojik sıkıntıların farklılıklar gösterdiğine holiganbet işaret eden Yar; “Geçmişe kıyasla günümüzde çocuklarımızı ruhsal ve bedensel yönden etkileyen faktörler farklılaşmış, sayıca artmış ve daha karmaşık bir hal almıştır. Örneğin çocuklarımızın karşılaştığı enfeksiyonlar daha dirençli olurken ruhsal sağlıkları da yazıp bitirilemeyecek kadar tehditlerle karşı karşıya kalmıştır. Dikkat eksikliği, depresyon, davranım bozukluğu gibi ruhsal hastalıklara götüren teknolojik araçları kontrolsüz kullanımdan; korku, güvensizlik, bunaltıya götüren toplumda infiallere neden olan cinsel istismarlara kadar geniş bir yelpazede bu tehditleri görebilmekteyiz” dedi.

Anne ve babaların her sorunla tek başlarına başa çıkamayabileceklerini ifade eden Yar, sağlıklı bireyler yetiştirmede anne babaların yanında olduğunu söyleyerek; “Ebeveynlerin bu kadar geniş bir yelpazeye yayılan olumsuzlukları veya tehditleri kontrol etmekte zorluk yaşayacakları bir gerçektir. Bu olumsuzlukların ruhsal hastalıklara yol açmasını engellemek ve neden olduğu ruhsal hastalıkların tedavisi günümüzün en önemli toplum sağlığı konularından biri olmuştur. Şu ana kadar edindiğim bilgi ve tecrübemle böylesine önem arz eden bu alandaki açığı kapatmada ve kendinden emin ruhsal yönden sağlıklı bireyler yetiştirmede yanınızda olduğumuzu ve sizlere kapımızın her daim açık olduğunu kamuoyuna duyurmak isterim” şeklinde konuştu.

Ahmet Yar Kimdir?

1984 Antakya doğumlu olan Çocuk Psikiyatri uzmanı Dr. Ahmet Yar, tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki çalışmasından sonra Özel Palmiye Hastanesi ailesiyle birlikte çalışmaya başladı.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here