Melissa Kazan’dan Sağlıklı Beslenme ve Diyet Sırları!

0
726

melissa kazan1Beslenme ve Diyet Uzmanı Melissa Kazan; “Esas Amacımız Kişinin Yeme Alışkanlıklarını Düzenleyerek Davranış Değişikliği Sağlayabilmektir”

Holistik Sağlık ve Terapi Merkezi ortağı Beslenme ve Diyet Uzmanı Melissa Kazan ile sağlıklı beslenme ve sağlıklı kilo verme konularda görüştük.

Kilo vermenin sadece fiziksel görüntü için değil sağlıklı yaşamak için çok büyük önem arz ettiğini vurgulayan Diyetisyen Melissa Kazan, kilo alıp vermeden uyguladıkları tedavi yöntemlerinden de söz etti.

İlk olarak sağlıklı diyet konusuna değinen Kazan, dengeli beslenme ve egzersizle pek çok hastalığında önüne geçilebileceğini kaydederek; “Sağlıklı bir diyet vücudun temel gereksinimleri olan besinlerin (sıvı, proteinlerden elde edilen esansiyel fenomenbet aminoasitler, esansiyel yağ asitleri, vitaminler, mineraller) ve yeterli kalori miktarının alınması ile olur. Kişinin toksisite veya aşırı miktarda kilo kazanımına maruz kalmadan enerji ihtiyacını destekleyerek ve besin çeşitliliğini sağlayarak yapılır. Bu bağlamda gereksinimler hayvansal ve bitkisel bazlı besinlerle karşılanabilir. Dengeli beslenmeye ek olarak egzersizle desteklenmiş bir yaşam tarzı obezite, kalp ve damar hastalıkları, tip 2 diyabet, hipertansiyon ve kanser gibi sağlığımızı tehdit eden birçok kronik rahatsızlığın oluşmasını önemli derecede azaltır” diye konuştu.

Uyguladıkları tedavi yöntemlerinden de söz eden Kazan; “Tedavilerimiz sadece fiziksel görüntü kaygısıyla değil bütüncül bir yaklaşım ile yapılmaktadır. Esas amacımız kişinin yeme alışkanlıklarını düzenleyerek davranış değişikliği sağlayabilmektir. Bunu da bol çeşitli diyet programları, geleneksel çin tıbbı terapi yöntemi akupressure ve bitkisel supplementler ile yapıyoruz.

melissa kazan2

Tedavi yöntemlerimiz kişiye özel olup ortalama 1 saat sürmekte ve tedavi süreci danışanla belirlenen hedef dâhilinde belirlenmektedir. Tedavi alanlarımız; zayıflatma ve kilo aldırma, akupressure ile zayıflama, palyatif beslenme, hastalıklarda beslenme, diyabette beslenme, gebe ve menopoz beslenmesi, kabızlık beslenmesi ve tedavisi, sporcu beslenmesi, karbonhidrat sayımı eğitimi, son teknolojik cihazlarla vücut analizi değerlendirmesidir” dedi.

Diyetisyen Melissa Kazan İskenderunluları merkezlerine davet ederek tanışma amacıyla ilk görüşmenin ücretsiz yapılacağını, randevu almak isteyenlerin (0.326) 614 70 10 – (0.507) 836 16 04 numaralı telefonları arayabileceklerini söyledi.

Melissa Kazan Kimdir?

1992 yılında İskenderun’da doğdu. 2010 yılında İbn-i Sina Anadolu lisesinden mezun oldu ve Yeditepe Üniversitesi Biyomedikal mühendisliğini %50 burslu olarak kazandı. Fakat idealleri doğrultusunda yine Yeditepe üniversitesinde yatay geçişle Beslenme ve Diyetetik bölümüne geçiş yaptı. Beslenme ve Diyetetik bölümünü %100 İngilizce olarak 3 yılda başarıyla bitirdi.

İstanbul’da Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi,  Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi, Emsey Hospital, Fatih Sultan Mehmet Eğitim Araştırma Hastanesi, Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Yeditepe Üniversite Hastanesi, Nişantaşı Cerrahi Hastanesi gibi birçok yerde staj yaparak deneyimlerini arttırdı. Okurken ve mezun olduktan sonra ‘Bariatrik Cerrahi Diyetisyenliği Kursu’, ‘EASO-OMTF Course’, ‘Hastalıklarda Diyet Tedavisinin Uygulamalara Yansıması Sempozyumu-II’, ‘Tedavide ve Önlemde Kanser ve Beslenme’, ‘VI. Ulusal Obezite Kongresi’, ‘Akupunktur Kursu’, ‘Kupa ve Hirudoterapi (Sülük Tedavisi) Kursu’ gibi çoğu mesleki gelişim seminer ve sertifika programlarına katıldı. 2015 yılında Fizyotime Mecidiyeköy’de çalışmaya başladı. 2016 itibariyle de İskenderun’da kurucu ortağı olarak Holistik Sağlık ve Terapi Merkezi’nde hizmet vermeye başlamıştır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here