Çocuk Kütüphanesine Ziyaretçi Akını

0
412

çocuk kitapları haftası210-14 Kasım Dünya Çocuk Kitapları Haftası nedeniyle ziyaretçi akınına uğrayan İskenderun Çocuk Kütüphanesinin dünkü konukları 5 Temmuz İlkokulu ikinci sınıf öğrencileri oldu.

Sınıf öğretmenleri Semra Demir ve Özcan Kara önderliğinde Çocuk Kütüphanesini ziyaret eden 5 Temmuz İlkokulu 2-B ve 2-G sınıfı öğrencileri, ilk olarak çocuk kitapları sergisinde incelemelerde bulundu.

çocuk kitapları haftası4

Çocuklarla sohbet eden İskenderun Çocuk ve Halk Kütüphanesi Müdürü Harika Leyla Yaman, onlara sorular da sordu. İlk olarak kütüphane üyeliği hakkında çocukları bilgilendiren Yaman, tüm öğrencileri kütüphaneye üye olmaya davet etti. Yaman daha sonra kitapların ve bilginin önemi konusunda çocuklara sorular sorarak konu hakkında onların fikirlerini aldı.

Çocuklarla sohbet eden kütüphane yetkilileri onlara hayallerini de sordular. Bazı çocuklar büyüyünce ne olmak istediklerini, hangi mesleği yapmak istediklerini söylerken bazı çocuklarda prenses, denizkızı, örümcek adam olmak gibi ütopik hayallerini anlattılar.

çocuk kitapları haftası3

Yapılan sohbetin ardından çocuklara dünya çocuk klasikleri arasında en popüler olan ‘Çocuk Kalbi’ isimli kitabı hediye eden Yaman, onlarla birlikte Kariyer Sanat Evine giderek, bu hafta için özel olarak hazırlanmış olan ‘Kitap Perisi’ adlı tiyatro oyununu onlarla birlikte izledi.

Çocuk Halk Kütüphanesini, önceki gün de Naciye Suna Oktay Tekin İlkokulu dördüncü sınıf öğrencileri ziyaret etti. Sınıf öğretmenleri Edibe Alkan, Fatma Öcal, Bahar Tekgöz ve Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Yaylacı önderliğinde Çocuk Kütüphanesini ziyaret eden Naciye Suna Oktay Tekin İlkokulu 4-A, 4-B ve 4-C sınıfı öğrencileri daha sonra Kariyer Sanat Merkezine giderek burada kendileri için hazırlanmış olan oyunu izlediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here