Çocuğunuzun Beslenme Çantasına Dikkat!

0
152

gelişim hastanesi2Beş Temmuz İlkokulu 2-C sınıfı öğrenci velilerine, öğrencilerin sağlıklı ve düzenli beslenmesi konusunda eğitim veren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız Bozatlı, çocukların derslerinde başarılı olabilmeleri için, aldıkları gıdaların öneminin büyük olduğuna dikkat çekti.

Ailelere, sağlıklı beslenme alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğini belirten Ebru Yıldız Bozatlı; “Çocukların sağlıklı büyüyebilmeleri ve gelişimlerini sağlamak için, sağlıklı gıdalar tüketmesi gerekmektedir. Öğrencilerimiz; cips, kola, hamburger gibi hızlı tüketilen zararlı besinlerden uzak tutulmalıdır. Bu zararlı alışkanlıkların önüne geçilebilmesi, ailelerin elindedir. Hazırlayacağınız sandviçler ve kuru gıdalar, çocuklarınızı sağlıksız gıdalardan uzak tutacaktır. Çocuğunuzun beslenme çantasında sizin hazırlayacağınız şeyler olmalıdır” açıklamasında bulundu.

Kahvaltının öğrenci başarısını olumlu yönde etkilediğini belirten Bozatlı; “Sabah kahvaltısı çocukların gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Çocuklarınız kahvaltıdan gerekli proteinleri almalıdır. Kahvaltı yapan öğrencilerin öğrenme yeteneklerinde ve ilgilerinde artma görüldüğü unutulmamalıdır” dedi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız Bozatlı, eğitim sonrası velilerin sorularını yanıtladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here