Civelek; “Gazeteciler Mesleklerini Özveriyle Yapıyor”

0
48

gazeteciler kutlama2İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Çalışan gazetecilerin, halk için, toplum için mesleğini büyük bir özveriyle yaptıklarını vurgulayan Başkan Civelek; “Bunun en çarpıcı örneği geçtiğimiz günlerde 40 günden fazla tutsak kalan ve daha sonra özgürlüğüne kavuşan Bünyamin Aygün’dür.

İnsanlar dünyada ve yurtta gelişen olaylarla ilgili haber ve bilgi sahibi olma hakkına sahiptir. Bu hakkın yaşama geçmesinin temel aktörü çalışan gazetecidir. Çalışan gazetecilerin emeği olmazsa, biz haber alma hakkımızı kullanamayız. Bu zor görevde emek var, özveri var, risk var. Bu zor görevde çalışan gazetecinin zaman zaman yaşamını yitirmesi de söz konusudur.

1961 anayasasının özgürlükler ve hakları genişleten bir ortamda, 10 Ocak 1961 tarihi çalışan gazeteciler için çalışma koşullarının iyileştirildiği ve haklarını kazandığı bir milattır. Bu nedenle bayram olarak kutlanmaktadır. Medya emekçisi arkadaşlarımızın Çalışan Gazeteciler Bayramını içtenlikle kutlar, başarılar dilerim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here