“Basının Sorunlarına İktidar Baskısı da Eklenmiş Durumdadır”

0
63

gazeteciler kutlama3CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar’dan 10 Ocak Mesajı

10 Ocak 1961 yılından bu yana kutlanmakta olan “Çalışan Gazeteciler Bayramını” yayınladığı yazılı bir mesajla kutlayan CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, geçen seneden bu yana basın mensuplarının yaşadıkları zorluklarla ilgili olumlu hiçbir adımın atılmamış olmasını üzüntü duyarak izlediğini ifade etti.

Basın emekçilerinin sorunlarının hala devam ettiğini hatta bu sorunların her geçen gün katlanarak büyüdüğünü ifade eden Uyar; “Bu sorunlar bizzat AKP tarafından iyice körüklenmektedir. Kendilerini eleştiren ve muhalefet eden gazeteciler işlerinden olmakta ekmekleri ellerinden alınmaktadır. Hem ulusal hem de yerel basın açısından gazetecilik mesleğinin zor koşulları yıllardır değişmemekte ve buna bir de iktidar baskısı eklenmektedir.

Basın çalışanlarının, üstlendikleri ve başarıyla yerine getirdikleri bu önemli göreve yaraşır bir hayat standardına, ekonomik ve sosyal koşullara sahip olduğunu söylemek de kolay değildir. Bu konudaki yasal düzenlemeler eksiksiz bir şekilde bir an önce tamamlanmalı ve hayata geçirilmelidir. Basın çalışanlarının sorunlarının duyarlı yaklaşımlar ve gerekli yasal düzenlemelerle çözüleceğini ümit ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi basın emekçilerinin sorunlarını yakından takip etmekte ve bu sorunların çözümünü gayet iyi bilmektedir. CHP iktidarında bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here