Civelek; “Bu Plan Mal Kaçırır Gibi Olmayacak”

0
58

belediye meclisi (25)Belediye Meclisi Eleştirilerle Oturumunu Açtı. Meclis Üyeleri Geçtiğimiz Günlerde Bir Değerlendirme Toplantısı da Yapılan İmar Planı ile İlgili Görüşlerini Dile Getirdi…

Yoğun bir gündem maddesi ile toplanan İskenderun Belediye Meclisi, yeni organ birimlerini de belirledi. Meclis toplantısında gündem dışı yapılan konuşmalarda belediye idaresi hakkında yapılan eleştirilere yanıt veren İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Belediye idaresi olarak, hiçbir hizmette partizanlık yapmadık. Yapılan tüm hizmetlerde öncelikle siz değerli meclis üyelerinin katkısı vardır” dedi. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan nazım imar planının tanıtımında detayların olmayışı yönünde yapılan eleştirilere de cevap veren Başkan Civelek, o gün sadece imar planının ilkelerinin anlatıldığını, plan ile ilgili daha detaylı bilgilerin Mayıs ayında meclis üyelerine anlatılacağını kaydetti.

Gündemde bulunan 10 maddelik konuyu görüşmek üzere İskenderun Belediye Meclis salonunda, Belediye Başkanı Yusuf Civelek başkanlığında toplanan Belediye Meclisinin dünkü oturumunda tansiyon yer-yer yükseldi. Bir eksikle toplanan belediye meclisi gündem dışı konuşmalarla başladı.

İlk olarak söz alan MHP’li Meclis Üyesi Garip Şandır; “Geçtiğimiz günlerde sunumu yapılan imar planında talepler belediyeye yönlendiriliyor ve gecikmeler yaşanıyor. Akıllara ranta mı dönüştürülüyor sorusu geliyor. Bu çalışma seçimlere kadar yetişmez gibi geliyor” dedi.

Daha sonra söz alan Meclis Üyesi Ercüment Kimyon da; “Nazır imar çalışması bir İskenderun masalı oldu. Bu plan hızla yangından mal kaçırır gibi karşımıza gelirse sıkıntı yaratır. Anlatılan planın içi boş” değerlendirmesinde bulundu.

Aynı düşüncede olan Meclis Üyeleri Doğan Erten ve Ali Kılıç Çirkin, bu plandan hiçbir şey anlamadıklarını belirttiler. Nazır imar planı ile ilgili taleplerin belediye idaresine yönlendirilmesi gerektiğinin gerekliliğini vurgulayan Meclis Üyesi Kamil Turan, Hıristiyan cemaatinin Paskalya Bayramını, Alevi cemaatinin de Yumurta Bayramlarını kutladı.

Belediye Başkanı Yusuf Civelek de yapılan eleştirilere yanıt vererek; “Hasan İnsan döneminde yapılması düşünülen bir plandı ama bugüne kadar kimse bu konuda hiçbir şey yapmadı. Kısmet bizim dönemimizde yapılıyor. Sizlerin de katkısı ile bu yapılıyor. Yeni imar planı, mümkün olduğu kadar yolların genişlemesi, otoparkları inşaat sahipleri yapılması, bitişik nizamdan kurtulmak gibi kente katkı sunacak yenilikler getiriyor. Bu plan mal kaçırır gibi olmayacak. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda sadece imar planının ilkeleri anlatıldı” dedi.

Belediye idaresi olarak hiçbir hizmette partizanlık yapmadıklarının da altını çizen Başkan Civelek, Aslantaş barajından getirilen suya katkısı olanların da isimlerinin söylenmemesi yönünde yapılan siteme de; “Yapılan tüm hizmetlerde öncelikle siz değerli meclis üyelerinin katkısı vardır. Bunu da her fırsatta dile getiriyorum. Ayrıca, bu projenin hayata geçirilmesinde kimin emeği varsa onlara teşekkür de etmekteyiz” diye yanıt verdi.

Su bağlantı ücreti konusunda halkın tam anlamıyla bilgilendirilmediği ve yüksek alınıyor yönündeki söylemlere de Başkan Civelek, “Su bağlantı ücreti az maliyetle yapılmaktadır. Halka yansıtılan ücret minimum paradır!” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here