Civelek; “Ahilik Düşünce Tarzına İhtiyacımız Var”

0
68

bld-ahilik1Başkan Civelek’e de Ahilik Kaftanı Giydirildi

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz ve Hatay’daki oda başkanları, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i ziyaret etti. Teksöz, Ahilik Kültürü Haftası kapsamında gerçekleştirilen ziyarette, Belediye Başkanı Civelek’e çiçek verdi ve ahilik kaftanı giydirdi.

Yaptığı konuşmasında ahiliğin meslek odalarının sürekliliğini arz ettiğini vurgulayan HESOB Başkanı Kadir Teksöz, ilimizin, ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacı olan bir dönemden geçtiğini belirterek, bu birlik ve beraberliğe mühür vurmuş olmanın oda başkanları ve 50 bin esnaf ve sanatkar adına büyük mutluluk verici olduğunu ifade etti. Teksöz; “Sizlerin de birlik ve beraberlik konusunda büyük çaba harcadığınızı, çalıştığınızı görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığı için müracaat ettiğinizi biliyoruz. Biz hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz. Bugün olduğu gibi yarın da büyük çalışma yapacağınızı, başarılı bir siyasetçi olduğunuzu, çok iyi dost, sevecen, dürüst bir insan olduğunuzu biliyoruz. Size başarılar diliyoruz” dedi.

Birlik ve Beraberliğe İhtiyaç Var!

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Ahilik Kültürü Haftasını kutladı. Başkan Civelek; “Ahilik haftası daha içselleştirilmesi gereken bir mevzudur. Hepimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olan günlerden geçiyoruz. Aslında bütün dünyanın da buna ihtiyacı var” diye konuştu.

bld-ahilik2

Ahilik düşünce tarzına çok büyük ihtiyacımız olan günlerden geçtiğimizi belirten Belediye Başkanı Civelek; “Ahilik, kardeşlik, yarenlik, birliktelik uzun yüz yıllardan beri bu kardeşliği önemseyen bir düşünce tarzıdır. Şimdi medeniyet gelişiyor. Fakat geliştikçe de bir takım aksamalara da sebep oluyor. Rekabet var. Acımasız bir rekabet! Bu acımasız rekabette aslında ahilikle bağdaşmayan bir takım sorunları da beraberinde getiriyor. Rekabet eğer belirli etik kuralları birlikte götürebilse aslında rekabet güzel bir şey ama daha fazla kazanayım derken komşusunun zararına bir duruma girmek hakikaten ahiliğe hiç uymayan davranıştır. Siftah ettikten sonra ikinci müşteriyi siftah etmeyen komşuya gönderme bilincidir ahilik. Bu yüzden bu düşünce tarzına da çok büyük ihtiyacımız var. Böyle günlerden de geçiyoruz. Onun için bu tablo, bu birliktelik bugün gerçekten çok ihtiyacımız olan bir tablodur” dedi.

Altyapı Tesisleri Oldukça Önemli

Altyapı ile çalışmalara başlandığını belirten Belediye Başkanı Civelek; “Altyapı çalışmalarının sonuna geldik. Bugün en çok turizm konuşuluyor. Turizmde ferdi teşebbüsler turizmi kalkındırmıyor. Turizm ajansları, şirketler yüzlerce, binlerce turist getiriyor ama önce gidip bölgeye bakıyor. Bölgenin altyapısı uygun mu, turist orada rahat edebilir mi diye inceliyor. Şehrin altyapısı yoksa kanalizasyonlar denize açılıyorsa orada turizm olmaz. Onun için Hatay’ımızın şiddetle altyapıya, altyapı tesislerine ihtiyacı var. Küresel iklim değişiklikleri başladı. Dünyada artık 10 günde beklenen yağmur 10 dakikada yağıyor ve sele sebep oluyor. Onun için altyapıya çok önem vermek lazım” diye konuştu.

İskenderun’da iki gün önce şiddetli yağış gerçekleştiğini, 3 saatte metrekareye 47 kg yağış düştüğünü belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Altyapı bu haldeyken bile bir yeri sel basmadı. Dört mahallemiz için ikinci bölüm drenaj kanalı inşaatı devam ediyor. Bu kış dört mahallemiz ve Üniversite yerleşkesi, susuz kış geçirecek. Her kış daha fazla birçok kenti sel basacak. İskenderun bundan kurtulmuş oluyor” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here