Altun; “Tek Başımıza Kalsak da Yolumuza Devam Edeceğiz”

0
54

çelik-iş toplantı1Çelik-İş Sendikalılar Birlik ve Beraberlik Gecesinde Buluştu!

Çelik-İş Sendikası İsdemir delegeleri ile İsdemir Vakfı delegeleri, İskenderun Belediye Kültür Sarayında bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajı verdiler, İsdemir işçilerinin Çelik-İş Sendikası yanında adeta çelik gibi durduklarını bir kere daha ispat ettiler.

Düzenlenen birlik, beraberlik gecesinde bir konuşma Çelik-İş Sendikası Mali Sekreteri  Bayram Altun; “Genel başkanımız Cengiz Gül’ün göreve geldiği günden bugüne Türkiye genelinde onlarca işyerinde yaklaşık 15.000 yeni üyesi ile örgütlenme çalışmaları devam etmektedir. Bölgemizde Tosçelik, Yavuzerler, Rozak ve Platinum işyerlerinde yetkiyi Çalışma Bakanlığı Çelik-İş Sendikası’na vermiş olup, süreç devam etmektedir. 17 Eylül 2013 tarihi itibariyle Türk Hava Yollarında HABOM ve MNG şirketlerinin birleşerek meydana getirdikleri 5.000 kişilik oluşacak ‘Türk Hava Yolları Havacılık Bakım Onarım Merkezi A.Ş. için yetkiyi Çalışma Bakanlığı Çelik-İş Sendikasına vermiştir.

çelik-iş toplantı2

Ayrıca Sivas Demir-Çelik çalışanları, kendi haklarını savunamayan, kendilerini yüzüstü bırakarak ihanet eden ve her fırsatta işçilerin birliğini ve huzurunu bozan üyesi oldukları malum sarı sendikadan topluca istifa ederek tamamı 10-11 Eylül 2013 tarihinde Hak-İş Konfederasyonu çatısı altında faaliyet gösteren Çelik-İş Sendikası’na katılmışlardır. 16 Eylül 2013 tarihinde saat 17.00’de Çelik-İş Sendikası genel başkanı, genel merkez yöneticileri ile beraber Sivas’ta yeni hizmet binamızın açılışını  yaparken, ne tesadüfidir ki şube başkanı Metin Önde aynı saatte istifasını açıklamıştır. Bu bir tesadüf olabilir mi? Bizce olamaz” dedi.

Metin Önde’nin istifasını da değerlendiren Altun; “Basına yansıyan istifa için gösterilen gerekçeler ve iddialar tamamen gerçek dışı olup, kasıtlı ve hayal ürünüdür. Metin Önde’nin aylardır bu süreci malum sarı sendika ile organize ederek yürüttüğü iddialarına önce inanmadığımızı ancak kendisine çok yakın arkadaşlarının istifalarını ve bugün geldiğimiz durumu değerlendirdiğimizde ise bunun doğruluğunun ortaya çıktığı bir gerçektir.

Çelik-İş Sendikasının başarısı, aldığı ücret zamlarının yanında, malum sarı sendikanın utanması gerekir. Görevi başında iken bizlere ihanet içinde olan ilk defa ortaya çıkmıştır. Allah kimseyi ihanet eder duruma düşürmesin. Bizler tek başımıza kalsak da yolumuza devam etme kararındayız. Kim bizim birlik ve beraberliğimizi bozmaya kalkarsa Allah’ın laneti üzerlerine olsun” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here