CHP’lilerden Samandağ Çıkarması!

0
73

samandağ ziyaret1Savaş; “Büyükşehir Yanınızda ve Emrinizdedir

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Mehmet Ali Ediboğlu ile birlikte Samandağ ilçesine bağlı mahallelerdeki vatandaşları ziyaret etti. Yapılan ziyarette gündem su sorunu, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Hatay’ın güvenliği oldu.

Karaçay, Tomruksuyu, Uzunbağ, Değirmenbaşı, Koyunoğlu, Kuşalanı, Sutaşı, Mağaracık, Tomruksuyu, Vakıflı Köyü, Hıdırbey mahallelerindeki vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Savaş ve CHP Hatay Milletvekilleri vatandaşların sorunlarını dinleyip çözüm yolları aradılar.

Konuşmalarında son 140 yılın en kurak dönemi geçirdiklerinin altını çizen Başkan Savaş, yaşanan bu ciddi kuraklığa rağmen Hatay’ın %90’ında su problemini çözdüklerini, belediye personelinin gece gündüz demeden Hatay halkının sorunlarını gidermek için canı gönülden çalıştıklarını ifade etti.

Su sıkıntısından dolayı gelen tepkilerin doğal olduğunu da belirten Savaş; “Bizler gelen bazı tepkilere rağmen yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz, halkımızın sorunlarını çözmek için, hizmet etmek için çalışıyoruz. Bizler Hatay halkına günü kurtaracak çalışmalar yapmıyoruz. Yarınlarda hemşerilerimizi rahatlatacak, tüm bu sıkıntılardan arındıracak çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Altyapı bitirilmeden üst yapıya geçmeyeceklerini de belirten Savaş, “Kanalizasyon ve içme suyu şebekelerini çekeceğiz ondan sonra üstyapıda çalışmalarımıza başlayacağız. Bizler üzerimize düşen görevi yapacağız. Bu konuda herkes rahat olsun. Ne muhtarlarımızı ne de bizlere destek veren ve vermeyen halkımızı mağdur edeceğiz. İmkânımız neyse bu imkânlar doğrultusunda sizlere hizmet edeceğiz. Gözünüz arkada kalmasın büyükşehir yanınızda ve emrinizdedir” diye konuştu.

samandağ ziyaret2

Erdoğan Türkiye’yi Tehlikeye Sürüklüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sert eleştiriler getiren CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu ise Başbakan Erdoğan’ın Türkiye başta olmak üzere Ortadoğu’yu büyük tehlikeler içine sürüklediğini ifade etti. Bu duruma dur demek için tüm vatandaşların 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vatandaşların sandığa gidip cevabını vermesi gerektiğinin altını çizdi. Ediboğlu, “Irak, Suriye, Güneydoğu’da Kürdistan pazarlığını bitirmiştir. İzlediği dış politika yüzünden Hatay’ın yıllık gelirinin 13 milyar dolardan 1 milyar dolara düşmüştür. Bunun dışında dinsel, ırksal, mezhepsel ayrımı kışkırtan kendinden olmayanı aşağılayan bir zihniyeti görmekteyiz. Bu seçimlerde firesiz bir şekilde sandığa gidip Başbakan Erdoğan’a sandıklara nasıl daha güçlü çıkacağımızı göstermemiz gerekiyor” dedi.

samandağ ziyaret3

10 Ağustos’ta da Sandıklara Gidilsin!

Bazı basın yayın organlarının kafa karıştırmaya çalıştığını belirten Milletvekili Refik Eryılmaz ise bir takım spekülasyon haberlerle CHP’nin başka adayda çıkarabileceğini, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ideolojik olarak uygun olamadığı tarzında haberler yayınlayarak başarılı çalışmamızı baltalamaya çalıştıklarını belirtti.

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bilim anlayışı ve tarafsızlığıyla uygun bir aday olduğunu bununla birlikte sadece seçimlere odaklanılması gerektiğini vurgulayan Eryılmaz; “10 Ağustos’ta da sandıklara gidilsin ve Başbakan Erdoğan’a gereken cevabı verelim. Türkiye ve Ortadoğu büyük bir terör tehdidi altındadır. Beslediği terör örgütlerine terör demekten kaçınması yanında Musul’da konsolosluğumuzu işgal ediyor. Hatay’ı ve İstanbul’u işgal etmekle tehdit ediyor. Bunu da geçtik Kabe’yi yıkacaklarmış, peki Müslümanlıklarıyla övünen Ak Parti Grubu tüm bu tehditlere neden hiç seslerini çıkarmıyor. Güneydoğu’da Kürdistan’ı kuracaklar hiç seslerini çıkarmıyorlar. Çünkü bu terör örgütlerinden korkuyorlar” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here