CHP’liler Atatürk Köşesi Oluşturdu

0
111

chp-on kasım1Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Kadın Kolları, Ata’mızın ebediyete intikalinin 76. yıldönümü nedeniyle parti binasında bir Atatürk Köşesi oluşturdu ve günün anlam önemine yönelik bir etkinlik gerçekleştirdi.

CHP İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu etkinlikte Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençlerin Ata’ya Cevabı ile şiirler okundu.

Atatürk Köşesinin de oluşturulduğu etkinlikte bir konuşma yapan Kadın Kolları Üyesi Mine Tekil; “Yüce Atatürk, yüklendiği tarihsel görevle, Ulus’un yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş, dünyanın yeniden biçimlenmesinde önemli rol oynamıştır. Yaşarken de, ölümünün ardından da, insanlık için esin kaynağı olmayı sürdürmüştür.

chp-on kasım2

Yüce Atatürk, hiçbir şeyi olanaksız görmemiş, sorunlara gerçekçi ve bilimsel yaklaşımlarla çözümler üretmiştir. Ulus’unu çok iyi tanıyan, seven ve ona güvenen Büyük Önder, toplumun gelişme ve çağdaşlaşma istenci doğrultusunda, en uygun seçenekleri benimsemiş ve uygulamıştır.

Atatürk’ü anlayan, düşüncelerindeki derinliği kavrayan, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde yaşamını biçimlendiren kuşaklar, Türkiye Cumhuriyeti’nin her dönemde ayakta kalmasının, bağımsız, çağdaş, ulusal bir devlet olarak varlığını sürdürmesinin en büyük güvencesi olacaklardır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here