CHP’li Vekiller Koalisyon Sürecini Anlattı

0
112

chp heyeti1Basmacı; “Dış Politikayı Ancak CHP Düzeltebilir!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından koalisyon süreci ve ülkenin içinde bulunduğu siyasi süreci anlatmak amacıyla görevlendirilen Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Adana Milletvekili İbrahim Özdiş ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, İskenderun’da Belediye Kültür Merkezinde partililere yönelik düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Günlerdir konuşulan erken genel seçimlerinin tarihi belirlenmesi üzerine yapılan seminerde, koalisyon hükümetinin kurulamaması ve ülkenin kötü gidişatına dur demenin yolları üzerinde duruldu.

Toplantıya ayrıca CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün, İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, milletvekili adayları ile çok sayıda partili katıldı.

chp heyeti-iskenderun (3)

7 Haziran genel seçimlerinin ardından karşılaşılan temel sorunlar, CHP ve Ak Parti arasında yaşanan koalisyon süreci ile Türkiye’nin 5 temel sorununun değerlendirildiği istişare toplantısında konuşan CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Ak Parti’nin ekonomi politikasını eleştirip, “Mustafa Kemal Atatürk tekrar Samsun’dan çıkmaya gelse çıkacağı liman yok. Çünkü hepsi satıldı” dedi.

Türkiye’de hiçbir bakanın Avrupa ülkelerinde ciddiye alınmadığını da savunan CHP’li vekil Basmacı, dış politikayı ancak CHP’nin düzeltebileceğini söyledi. Basmacı; “Ülkemize bakın lütfen! Bugün kavganın yaşanmadığı yer kalmadı. Ortadoğu kapandı. Avrupa’da herkes ile aramız bozuldu. Hangi bakan Avrupa’ya giderse gitsin iyi karşılanmıyor ama bir CHP’li gittiği zaman ciddiye alınıp dinleniyor. Çünkü bu iş bizim işimiz. Dış Politikayı ancak CHP düzeltebilir. Ancak CHP’nin sosyal demokratik mantığıyla yapılabilir” şeklinde konuştu.

chp heyeti-iskenderun (1)

Gelişmeleri 81 İlde Anlatacağız…

Toplantıda ayrıca, ilk olarak CHP tarafından ‘AKP olmadan diğer partilerle yola devam edilebilir miydi?’ seçeneğinin denendiği de ifade edildi. Yapılan değerlendirmelerde özetle şu ifadelere yer verildi;

“MHP’nin net olarak bir tavır koymasından sonra güzergâh belli olmasından dolayı mecburen AKP ile oturulup bunların konuşulması gerekiyordu. Kamunun, toplumun, halkın beklentisi hükümet kurulmasıydı. Türkiye hükümetsiz bırakılmamalıydı. Burada parti çıkarları gözetilmeksizin, ülkenin kaotik bir ortama girilmeden, kıyımlar katliamlar yaşamadan, doların denetim altına tutulması gerektiği bir ortamın gerçekleşmesi gerekiyordu.

chp heyeti-iskenderun (2)

Bu Süreç Halka Anlatılmalı…

AKP sürekli çalım yaparak bu işi imkânsız hale getirdi. Aslında AKP’nin niyetinin hükümet kurmak olmadığı, kendilerinin seçilmediği, kendilerinin hükümet kurma yeterli sayıya ulaşmadıkları hiçbir seçimi halkın iradesi olarak görmedikleri anlaşıldı. Her geçen gün koalisyon görüşmeleri süresince bu tavırları belli oluyordu.

Masadan kalkan taraf CHP olmamalıydı. Bunun için çok diplomatik ve ülke menfaatleri zemininde bir tutum konması gerektiği yönünde partinin böyle bir tutumu vardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu tutum doğrultusunda başarılı çalışmalar yaptı. Biz bunları sürekli yakından takip eden bir noktadaydık. Bu gelişmelerin halka anlatılması, 81 ilde, hiç oy alınmayan yerler de dahil olmak üzere partinin bu iradesinin, bu sürecin anlatılması gerektiği ile bu toplantıları düzenledik.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here