CHP’li Turan Cemevini Ziyaretinde Maraş Olaylarına Değindi

0
100

kamil turan24Turan; “Sorgulayacağız ki Tekrar Yaşanmasın!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan ve çalışma arkadaşları, İskenderun Cemevi’ni ziyaret ederek Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun ve yöneticiler ile bir araya geldi.

Vakıf yönetimi ve üyelerle birlikte sabah kahvaltısı yaparak sohbet eden CHP’li aday adayı Mustafa Kamil Turan, Cemevinin ve Alevi cemaatinin sorunlarını da dinledi.

 Sözlerine, kendilerini kabul ettiği için vakıf başkanına teşekkür ederek başlayan Turan; “Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği’nin bu Cemevi’ni yapabilmek için ne kadar emek verdiğini, Cemevi’nin sizler için ne demek olduğunu biliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Alevi katliamının yapıldığı 1978 Maraş olaylarının acısının hala yüreklerde taze olduğunu, acıları unutabilmek için; üstünü örtmek deği,l yüzleşmek, sorgulamak gerektiğini de söyleyen Turan; “Bugün Maraş’ta anma töreni yapılmasına bile izin verilmezken, toplumsal barışımızı, kardeşliğimizi nasıl koruyacağız. Korkmadan yüzleşeceğiz, sorgulayacağız ki tekrar yaşanmasın” dedi.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı İskenderun Şube Başkanı Düzgün Argun ise milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan’ın geçen dönem belediye meclis üyeliğinde de yanlarında olduğunu, sadece seçim dönemlerinde gelmediğini bundan da mutluluk duyduklarını söyledi ve Turan’a aday adaylığı sürecinde çalışmalarında başarılar diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here