CHP’li Milletvekili Topal; “Demokrasiye İnananlar Kazanacak”

0
91

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Demokrasiye İnananlar Kazanacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Serkan Topal, geri kalan 16 Nisan halk oylaması sonrasında teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor.

İskenderun’da esnaf ve vatandaşlarını ziyaret eden Milletvekili Topal, gerçekleştirdiği ziyaretlerde ve ziyaretler sonrasında yaptığı değerlendirmede; “Bütün haklı ve hukukun temel ilkelerini referans alan uyarılarımızı kulak arkası ederek, 18 maddelik teklifi halk oylaması eşiğinde meclisten geçirdiler.

Aslında halk oylaması esnasında yapılacak hırsızlığın fizibilitesi genel kurul oylamasında tamamlandı. Milletvekillerinin erken seçimle tehdit edildiği, açık oy kullanmaya zorlandığı bir anayasa oylamasını bu millet televizyonları başında izledi. Türkiye’de devlet, hiçbir seçimde millete rağmen taraf olmamıştır. Milletin olağan koşullarda tek adam rejimine geçit vermeyeceğini bildiklerinden, halk oylamasını OHAL koşullarında gerçekleştirdiler. Baskıya, tehdide, göz altılara, tutuklamalara rağmen, OHAL koşulları altında, devletin bütün kurumlarının taraf olduğu ve kamu gücünün sonuna kadar kullanıldığı, medyanın adeta tek kanallı hale dönüştüğü bir ortamda, milletimizin en az yüzde 50’si Hayır yönünde iradesini beyan etmiştir” dedi.

Yüksek seçim kurulu eliyle milli iradenin gasp edildiğini savunan Milletvekili Topal; “Seçimlerin güvenli bir şekilde yürütülmesinden sorumlu YSK eliyle, halk oylaması sakatlanmış, milli irade gasp edilmiştir. Önümüzdeki süreçte Cumhuriyetimizi yok etmeye yönelik olarak yapılacak her türden otoriter düzenlemelere karşı Cumhuriyet Halk Partisi, kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edecektir.

Hukukun yok sayıldığı ve yargının teslim alındığı bu süreçte, demokrasiyi ancak birlikte inşa edebileceğimizin bilincindeyiz. Bu mücadelenin sonunda Demokrasiye inananlar kazanacak. Biz kazanacağız” dedi.  (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here