CHP’li Dudu; “Basın Çalışanları AB Standartlarına Kavuşturulmalı”

0
92

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Türk basınının, her zaman, halkın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmesi dileğinde bulunarak mesajına başlayan Milletvekili Dudu, mesajının devamında ise şu ifadelere yer verdi;

“Kamu adına fedakârca görev yapmaya çalışan basın çalışanlarının, bu günlerini mutlulukla kutlayamadığının şahidiyiz. Basın camiasının ekonomik zorlukları giderilmeden, çalışma şartları iyileştirilmeden, çağdaş bir gazetecilik performansı beklemek sadece kendimizi kandırmak olur.

Bu görevlerin yerine getirilmesinde, ulusal ve yerel gazetelerde görev yapan gazetecilerin; çalışma şartlarının iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın çalışanlarının haklarının AB standartlarına kavuşturulması camianıza daha da güç kazandıracaktır.

Bu çalışmalar yapılırken, basın camiasında görev yapan arkadaşlarımın mesleki ve sosyal güvenlikleriyle ilgili, gerekli yasaların; meslek örgütlerinin de görüşü ve desteği alınarak çıkartılması ve huzurlu ve güvenli bir ortamda, aktif çalışmalarının sağlanabilmesi gerekmektedir.

Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü daha mutlu bir şekilde geçirebilmek ümidiyle, Görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm basın çalışanlarını saygıyla anıyor, tüm çalışan gazeteci arkadaşlarımın, “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here