CHP’li Dr. Şahutoğlu Ovada Partililerle Buluştu

0
74

yılmaz şahutoğlu5“Birlikte Çalışarak Başarıya Ulaşacağız”

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Hassa, Kumlu ve Reyhanlı ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek partililerle sohbet etti. Ovada partisinin üç ilçe teşkilatında partililerle bir araya gelen CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, her zaman için dayanışma ruhu ve anlaşışıyla hareket eden bir partili olduğunun altını çizdi.

Bir siyasi hareketin başarıya ulaşmasının yegâne yoluna da vurgu yapan Dr. Şahutoğlu; “Sadece adayların şahsi veya arkadaşlarının gayretleri değil, aynı zamanda o siyasi hareketin il ve ülke genelinde sağlıklı işleyen, eş güdümlü çalışan, özverilerle hareket eden örgütlerin birlikte dayanışma ruhu içerisinde hareket ederek başarının sağlanabileceğine inanıyorum. Biz birlikte hareket ederek, çalışarak başarıya ulaşacağız” dedi.

yılmaz şahutoğlu6

Cumhuriyet Halk Partisinin yaklaşık 60 yıldır iktidar yüzü görmediği halde, bu siyasi hareketin tabanının, örgütlerin büyük bir sadakat ve bağlılıkla halen partisini desteklemeye devam ettiğini ifade eden Dr. Şahutoğlu; “Ödünsüz bir şekilde devam ediyor. Ben bu bağlamda hepinize canı gönülden partim ve seçilmiş arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. İktidara gelmemenin anlamı şu; iktidar nimetlerinden faydalanmamak anlamını taşıyor. Sağ cenahta siyaset yapanları hepiniz biliyorsunuz. İktidardan düştükten sonra 3-5 senede dağılıyorlar. Parti ve taban diye bir şey kalmıyor. Ama Cumhuriyet Halk Partisi öyle değil. CHP 1970’lerde bir Ecevit döneminde iktidar olmuş, ondan sonra neredeyse iktidar yüzü görmemiş, buna rağmen bu taban, sizler büyük bir sadakatle partinin arkasında duruyor, desteklemeye devam ediyorsunuz” diye konuştu.

CHP’li Dr. Şahutoğlu Türkiye’de rejimin tehdit altında olduğuna işaret ederek; “2015 seçimleri gerçekten çok önemli bir seçim olacak. Bu seçim Türkiye Cumhuriyeti Parlamenter rejiminin belki; mevcut siyasi iktidar yeterli çoğunluğa ulaşırsa eğer son seçimi olacak. Bunun önüne geçmek için biz elimizden gelen her gayreti, özveriyi, çalışmayı göstereceğiz. Çünkü bu seçim ülkemiz için hayati önem arz ediyor. Mevcut siyasi iktidarın şu ana kadar takındığı dikta yöntemini ciddi anlamda özlemle aratacak boyuttaki uygulamaları ve bu siyasi partinin başındaki yöneticilerin önümüzdeki süreçte Anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu sağlarlarsa belki de Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin son parlamenter seçimini yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Mevcut sistemde ülkenin belki de önünü ciddi anlamda tıkayacağını, Türkiye’nin bölünme sürecini tetikleyecek bir sistem, Başkanlık sisteminin hedeflendiğini savunan Dr. Şahutoğlu; “Bu başkanlık sistemi Türkiye’mizin içinde bulunduğu sosyal, kültürel ve siyasal atmosfer anlamında son derece tehlikeli bir süreçtir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin birer neferi ve yönetimine talip insanları olarak bu sistemi şiddetle ret ediyoruz. Bu anlamda çalışmalarımızı, halk ve örgütler nezdinde ciddi anlamda yürütme gereği duyuyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here