CHP’li Milletvekili Adayları Ortodoks Kilisesini Ziyaret Etti

0
380

Şahin; “Ellerimizi Bırakmayalım, Kardeşliğimizi Daim Kılalım”

Seçim ziyaretlerini yoğun bir şekilde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Adayları, bu kapsamda İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesini ziyaret ederek, Ortodoks cemaatiyle bir araya geldi.

CHP Hatay Milletvekili Adayları Suzan Şahin, Riyat Kırmızıoğlu ve Dilan Kartal’a ziyaretlerinde CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve partililer eşlik etti.

Ortodoks Vakfı Başkanı Can Teymur ve Yönetimi, Kilise Pederi Dimitri Yıldırım ve cemaat üyeleri tarafından karşılanan CHP Heyeti sıcak karşılamadan ötürü teşekkürlerini iletti.

Ziyaretlerinden ötürü memnuniyetini ifade eden Vakıf Başkanı Can Teymur; “Milletvekili adaylarımıza ve beraberinde gelen tüm partililere ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Ortodoks Kilisesi Ruhani liderimiz, vakıf yönetimi ve cemaatimiz adına size hoş geldiniz diyorum. Hem cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçimlerinde tüm partilere başarılar diliyoruz. Bu seçimin ülkemizin saadetine, barışına, huzuruna vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Samimi ve sıcak karşılamadan ötürü Can Teymur ve cemaat üyelerine teşekkür eden CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Sizleri hiçbir zaman ailemizden farklı görmedik. Hep iç içe yaşadık. Komşuluk, dostluk yaptık. Bizler bu memleketin renkleri, zenginliğiyiz. Bundan sonra da bu kardeşliğin devam etmesini arzu ediyoruz. Herkesin düşüncelerini özgürce söyleyebileceği bir ülke istiyoruz. Ülkede huzura ihtiyaç var. Biz bunu yapabilecek örgütüz” dedi.

Kısa bir konuşma yapan CHP Hatay Milletvekili Adayı Dilan Kartal, insanın en temel hakkının yaşam hakkı olduğunu kaydederek; “Sert sözler değil, şarkı dinlemek istiyoruz. Farklı notalarla büyüyen bir ülke istiyoruz” dedi.

Kendini evinde gibi hissettiğini kaydeden Dr. Riyat Kırmızıoğlu da, bu sıcak karşılamadan ötürü orada bulunanlara teşekkür etti.

Son olarak söz alan 2. sıra Adayı Suzan Şahin; “Burası evim gibi. Buraya gelince gözlerim parlıyor. El ele tutuşarak mutluluğa gideceğiz. Ellerimizi bırakmayalım, kardeşliğimizi daim kılalım” şeklinde konuştu.

Cemaat üyeleri de vekil adaylarına ve partililere başarılar diledi. Ziyaret sonunda kilise bahçesinde toplu fotoğraf çekildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here