CHP Milletvekili Aday Adayı Kırmızıoğu, Esnafla Bir Araya Geldi

0
107

riyad kırmızıoğlu32“Esnaf ve Sanatkarın, Bu Ülkenin Sigortası Olduğu Unutulmamalıdır”

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu, Ankara’daki temaslarının ardından şehrimizin değerli esnaflarından Bülent Kırmızıoğlu ile beraber, ayağının tozuyla sahadaki yerini yeniden alarak İskenderun Esnaf ve Sanatkar Odaları birliğini ziyaret etti.

Birliğin başkanlığını yürüten Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat ve diğer Oda Başkanları tarafından sıcak ilgiyle karşılanan CHP milletvekili aday adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu; “Ben bir esnaf çocuğu olarak aranızdayım, yani kendi evimdeyim, bu sıcak ilginize teşekkür ederim” dedi.

Konuşmasında esnaf ve sanatkarlar ile ilgili görüşlerini belirten Kırmızıoğlu; “Ülkemizin en yaygın ve en fazla üyesine sahip olan esnaf ve sanatkarlardır. Özellikle işletme sayılarının çokluğu ülke çapında istihdama sağladıkları büyük katkı ile ekonomimizin can damarını oluşturmaktadır. Esnaf ve sanatkârlar; ülkemizin ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez öneme sahiptir. Ekonomik ve sosyal kalkınmanın dengeli biçimde dağıtılması ve sürdürülmesinde yaptığı katkı, işsizliğin azaltılması, istihdamın ve üretimin artırılması, değişen piyasa koşullarına hızla uyum sağlayan yapısıyla, toplumsal açıdan vazgeçilmezdir. Esnaf ve sanatkarların istihdamdaki payları %81, katma değerdeki payları %59’dur. Türkiye’de esnaf ve sanatkârlarımız aileleri ve çalışanlarıyla birlikte değerlendirildiğinde ülke nüfusunun 5’te birini oluşturmaktadır. Bunun yanında büyük sanayi işletmelerinin tamamlayıcısı, nitelikli meslek elemanlarının yetişmesine katkı sağlayarak destek olmaktadır. Rekabet koşullarına süratle uyum sağlayarak, Ekonomik yelpazede orta sınıfta denge unsuru olmaktadır. Özellikle veresiye alışveriş kültürü toplumdaki aylık geliri olmayan kesim açısından önemli bir etken olup oluşacak ekonomik kriz ve kaosu tolere etme açısından da çok önemlidir” şeklinde konuştu.

riyad kırmızıoğlu33

CHP Çözüm İçin Var…

Esnaf ve sanatkârların, ekonomik krizler nedeniyle etkisi giderek ağırlaşan birçok sorunla karşı karşıya olduğunu kaydeden Kırmızıoğlu, esnaf ve sanatkâr camiasının büyüklüğü düşünüldüğünde, yaşanan bu olumsuz etkilerin domino etkisi yaratarak, toplumun geneline yansıyacağını ifade etti. Acilen bu kesimi rahatlatacak gerçekçi ve uygulanabilir tedbirlere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kırmızıoğlu;  “Çözüm olarak; Ülke ekonomisinin canlandırılması, esnaf ve sanatkârlarımızın hak ettiği, AB ülkelerindeki meslektaşlarının seviyesine ulaştırılması için acilen yasal düzenlemelerin yanında özel teşvik ve destek paketleri hazırlanmalıdır. CHP Türkiye’de esnaf ve sanatkârlarımızın durumunun iyileştirilmesinin, işçinin, memurun ve çiftçinin gelir düzeyinin iyi olmasına bağlı olduğunu biliyor. Bunun için ülkede gelir dağılımının adaletli hale getirilmesiyle esnaf ve sanatkarlarımızın da durumunu iyileştirilecektir. CHP çalışma metodu olarak sorunu sizlerle tespit ediyor, çözümü sizlerin önerileriyle projelendiriyor ve iktidarımızda iradesi ile bunları hayata geçirecektir. Böyle büyük bir ailenin desteğini kazanmak bize onur verecektir” dedi.

CHP Olarak Yaptıklarımız, Yapacaklarımızın Yol Haritasıdır

Oda başkanlarının da, seçilme hakları ile getirilmeye çalışılan engeller ve emekli esnaftan yapılan maaş kesinti oranlarının düşürülmesi konusunda CHP yetkililerinin yaptığı müdahalelerin CHP iktidarında esnaf ve sanatkardan yana bir tavır izleyeceğini gösterdiğini belirtmeleri üzerine, CHP milletvekili aday adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu da; “Yaptıklarımız yapacaklarımızın yol haritasını göstermektedir” şeklinde yanıt verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here