CHP Milletvekili Aday Adayı Kırmızıoğlu, Partililerle Buluştu

0
105

riyad kırmızıoğlu8“Ömrünü Tamamlamış AKP İktidarını Kaçınılmaz Sona Taşıyacağız”

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Dr. Riyat Kırmızıoğlu, hafta sonu CHP İlçe binasında partililerle bir araya gelerek gövde gösterisi yaptı.

CHP Milletvekili Aday Adaylarının da katılım gösterdiği toplantıya katılan çok sayıda partili ilçe binasına sığmazken, çoğu partili de açıklamayı parti binası girişinde megafondan dinledi.

Toplantıda kısa bir açılış konuşması yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus, hükümete yüklendiği konuşmasında; “Geçtiğimiz gün bir bankaya daha hükümet tarafından el konuldu. Bizden olmayan yaşamasın diyorlar. Artık bu gidişe dur demek gerek. Bunun içinde bir olmalı, birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Daha sonra alkışlar arasında söz alan Dr. Riyat Kırmızıoğlu, yoğun katılım gösteren, salona sığmayan partililere teşekkür ederken, milletvekili olması halinde partiye ilk olarak daha geniş bir salon kazandıracağı sözünü verdi.

riyad kırmızıoğlu9

Bugün AKP Var, Yarın Artık Olmayacak

Yıllardır CHP çatısı altında partiye hizmet etmeyi kendilerine görev saydıklarını ifade eden Kırmızıoğlu; “Sözlerimle mesleğimle ilgili bir konuyla başlamak istiyorum. Ölümcül hastalığa yakalananların içinden geçtiği beş evre vardır. Bugün itibariyle AKP ölümcül hastalık evrelerinin ilk dördünü tamamlamış sıra son evreye gelmiştir. Bugün bütün sorun, ömrünü tamamlamış AKP iktidarını kaçınılmaz sona taşımaktadır. Artık biz vatanseverlerin bunlara hayatta olmadıklarını, karşılıklarının kalmadığını söylemesi gerekiyor. Dün başka diktatörler vardı artık yoklar. Bugün AKP var, yarın artık olmayacak. Ama Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi dün vardı, bugün de var, yarın da var olacaktır. AKP’yi tarihin tozlu raflarına bir daha gelmemek üzere göndererek bu destanı yazmamızın vakti gelmiştir” diye konuştu.

Milletvekili seçilmesi halinde Hatay için yapacaklarını da sıralayan Kırmızıoğlu, mesleği gereği ilk olarak sağlıktaki sorunların giderilmesi adına mücadele edeceğini kaydetti.

Bu Ülke Diktatörlüğe Mahkum Olamaz!

AKP iktidarının dayattığı iç güvenlik yasa tasarısı ile ülkemizin temel insan haklarından uzaklaştırılmak istendiğini öne süren Kırmızıoğlu; “Cumhuriyetin temel kural ve kurumlarının, özellikle hukuk devletine ait normların, sistematik ihlali ve giderek tasfiyesi gerçekleştirilmektedir. Bizler bu ülkenin diktatörlüğe mahkûm olmasını kabullenemeyiz. Durdurmak zorundayız. Ülkemizin aydınlık insanları bunu tartışacağız, birbirimizi dinleyeceğiz, katılacağız, birleşeceğiz ve yanıtları bulacağız” dedi.

riyad kırmızıoğlu10

Toplumsal şiddetin artmasının en önemli sebebinin gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğunu ifade eden Kırmızıoğlu; “AKP başarısız politikalarıyla, parti adındaki adalet kavramının içini boşaltmıştır, kalkınma kavramını da yanlış anlayıp yandaşlarının cebini doldurmuştur. 12 yıldır iktidarlar ama işsizlik sorunu çözülemedi. Tütünü bitirdiler, zeytini bitiriyorlar. Buralardan oluşan işsizlere gelin yandaş sermayenin denetlenmeyen ölüm madenlerinde çalışın, yani ölün diyorlar. Bu işin fıtrat meselesi olduğunu söyleyerek insanlarla ve akılla dalga geçiyorlar. Tarımı yeniden canlandıracak yeni tarım düzeni projemizle artan istihdamla işsizliği çözecek ithalata giden paramızın yurdumuzda kalmasını sağlayacağız” diye konuştu.

Dr. Riyat Kırmızıoğlu, son olarak CHP iktidarında gençlerin önündeki engelleri kaldıracaklarını söyleyerek; “Orantısız zekâlarıyla GEZİ’yi yaratan genç beyinleri susturmayacak, onlara söz sizde diyeceğiz. CHP için gençler bugünün ortağı, yarının sahibi, özgürlüğün sesidir. CHP gençler için vardır, özgür gençler ile var olacaktır. CHP’nin Hatay’daki birleştirici gücü, Hatay’ın Ankara’daki sesi ve tuttuğunu koparan evladı olmaya adayım” diyerek sözlerini tamamladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here