CHP Lideri: “Hatay’ı Aldığımıza Sevindik”

0
81

kılıçdaroğlu açıklama1Kılıçdaroğlu’ndan Seçim Değerlendirmesi

Seçim sonrası değerlendirmede bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’a sevindiğini, Artvin’e ise üzüldüğünü belirtti.

Türkiye dün çok çekişmeli bir seçim yarışına sahne oldu. Pek çok ilde rakipler başa baş giderken sonuçlarda yüzü gülen taraf Ak Parti oldu. Seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmesini yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendisini seçimlerde sevindiren ve üzen illeri açıkladı. Hatay’ı aldıklarına sevindiği belirten Kılıçdaroğlu, 3 dönemdir CHP’de olan Artvin’i ise Ak Parti’ye kaptırmalarına üzüldüğünü belirtti.

CHP Hatay’ı Ak Parti’den Aldı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 41.3 oyla CHP adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş kazandı. Ak Parti’nin adayı eski bakan Sadullah Ergin ise yüzde 40.5 oyla 2. sırada yer aldı.

2009 yerel seçimlerinde Ak Parti’nin ezici bir üstünlüğü vardı. Ak Parti yüzde 50.9 oyla seçimi rahatça kazanırken CHP yüzde 32.8 ile 2. sırada yer almıştı.

CHP liderinin “üzüldüm” dediği Artvin’de Belediye Başkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 46.1 oy oranıyla Ak Parti’nin adayı Mehmet Kocatepe kazandı. Artvin’de 3 dönemdir CHP’li Emin Özgün, belediye başkanı olarak görev yapıyordu. CHP’nin oyu ise yüzde 37.8’de kaldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here