CHP İlçe Başkanı Basus’tan 13 Şubat Grevine Destek!

0
115

chp-jorj basus3“Bu Kanlı Planın Karşısına Dikileceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Jorj Basus, Alevi kurumlarının, sendikaların ve Birleşik Haziran Hareketi’nin birlikte örgütlediği “laik ve bilimsel eğitim için ayaktayız” siyaseti ve bu siyasetin somutlandığı 13 Şubat boykot-grev kararını desteklediklerini ifade etti.

Bu kararın, gerici kuşatmayı kıracak önemli bir başlangıç olacağını kaydeden Basus; “Zorunlu din derslerini anaokullarına indirecek yeni adımlar atıyorlar. Karma eğitimi kaldırmanın planlarını yapıyorlar. Çocuklarımızı gerici-mezhepçi bir kuşatma içerisine almaya çalışıyorlar. Parası olanların özel okullara itildiği, yoksulların, işçi çocuklarının piyasa denilen çarkın dişlileri arasında harcandığı bir sistem kuruyorlar. Geleceğimizi teslim almaya çalışıyorlar. Nefreti tüm topluma yaymaya çalışıyorlar. Dinler ve mezhepler arasında düşmanlık tohumları atıyorlar. Toplumu bölerek yönetmek istiyorlar. Bu kanlı planın karşısına dikileceğiz.

İşte böylesi bir durumda, AKP’nin ülkemize biçtiği elbiseye sığmayan bir toplumsal gerçeklik de düşünülürse, Alevi kurumlarının, sendikaların ve Birleşik Haziran Hareketi’nin birlikte örgütlediği “laik ve bilimsel eğitim için ayaktayız” siyaseti ve bu siyasetin somutlandığı 13 Şubat boykot-grev kararı toplumda bu gerici kuşatmayı kıracak önemli bir başlangıç olacaktır. Gericiliğe karşı laik ve bilimsel eğitimi savunan ve zorunlu din derslerine hayır diyen bütün ilerici yurttaşları bu bilinçle göreve çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here