CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu Sağlık Bakanı’na Sordu;

0
46

mevlüt dudu açıklama (20)“Dörtyol ve Erzin’deki Hastalar Doğrudan Adana’ya Neden Sevk Edilmiyor?”

Dörtyol ve Erzin’de hasta vatandaşların doğrudan Adana ya da Ankara’ya sevk edilmemesini TBMM’ye taşıyan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Sağlık Bakanı’na “Hastalar neden doğrudan Adana ya da Ankara’ya sevk edilmiyor?” sorusunu sordu.

Konu ile ilgili bir de açıklama yapan CHP Milletvekili Mevlüt Dudu; “Dörtyol ve Erzin’de tedavisi mümkün olmayan vatandaşlarımız, Antakya’ya havale ediliyor. Adana daha yakın olmasına rağmen Antakya’ya havale anlaşılabilir değil” dedi.

Antakya’da tedavi olamayan vatandaşların da buradan Adana ve Ankara’ya havale edildiğini açıklamasında belirten Milletvekili Dudu; “Dörtyol ya da Erzin’den Antakya’ya havale edilen, oradan da Adana ya da Ankara’ya gönderilen hasta vatandaşlarımız 200 kilometrelik yolu boşu boşuna kat ediyorlar. Özellikle acil durumlarda bu mesafe ölümlere neden olabiliyor. Bu duruma acilen bir çözüm bulunması gerekiyor. Sağlık Bakanlığının bu durumu bir an önce mutlaka çözmesi gerekiyor” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, konuyla ilgili olarak, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu soruları sordu;

“1.Hatay ili, Erzin ve Dörtyol ilçelerindeki hastanelere tedavi amacıyla gelmiş olan bölge halkının, bir üst hastaneye sevki gerektiği durumlarda, Adana ilindeki hastanelere sevk edilmesi konusunda acilen neler yapılabilir? 2.Şimdiye kadar mesafe olarak uzak il merkezlerine sevk sırasında hayatını kaybeden kişilerle ilgili olarak herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapıldıysa böyle bir durumda hayatını kaybeden kişi sayısı ne kadardır? 3.İnsan sağlığının önemi ve hasta hayatının kurtarılması gerektiği düşünüldüğünde, hastaların sevki ile ilgili olarak uygulamadaki sistemin yeniden gözden geçirilerek düzenlenmesi konusunda acilen neler yapmayı planlıyorsunuz? 4.Hatay ili Erzin ve Dörtyol ilçelerinde halkımızın yaşadığı duruma benzer durumla karşı karşıya kalan halkımızın hastalarının yakın bölgelere sevki ve mağduriyetinin giderilmesine yönelik olarak acilen neler yapılması planlanmaktadır?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here