CHP, Devleti de Halkı da Zirveye Taşıyacak

0
29

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP’li Yüksel ülkemizin iki temel gündemi olduğunu, bunların Göçmen ve Ekonomi konuları olduğunu belirtti. Cumhuriyet Halk Partisinin kadrolarının hazır olduğunu devleti de halkı da zirveye taşıyacaklarını belirtti.

İlçe yöneticileri ile birlikte açıklamalarda bulunan ve ülkemizi gerçek gündeminden uzaklaştırmayacaklarını kaydeden Yüksel; “Türkiye’nin iki tane can alıcı gündemi var. Türkiye’nin gerçek sorunu bunlardır. Birincisi göçmen sorunu, diğeri de ekonomik sorun. Türkiye’nin gerçekleri budur. Halkımızı, bu gerçeklerden uzaklaştırmak için çeşitli algı operasyonları yapılıyor. Türkiye’yi gerçek gündeminden koparmak için bir kaşıkçı kavgası yapılıyormuş gibi de hareketler yapılıyor. Biz halkın gündeminden kopmayacağız, kimsenin de kopmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

Nüfusun %10’a Yakını Göçmense Bu Bir Beka Sorunudur…

Göçmen sorununun tam bir beka sorunu olduğuna işaret eden CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel; “Ülkemizin ilk büyük sorunu Göçmen konusudur! Efendim ne diyor? Ensar diyor, Muhacir diyor, biz bu kültürle yetiştik diyor. Diğer taraftan da bakan çıkıyor ‘Biz onları ucuza çalıştırıyoruz, bunların sigortası yok’ diyor. Yani diyor ki ‘Bunları biz sömürüyoruz!..’ Siz Suriyelileri de sevmiyorsunuz, bu milleti de sevmiyorsunuz. Suriyelileri düşünür gibi yapıp orada bir şeyler elde etmek istiyorsunuz. Bu kadar ucuz ve adi bir politika izliyorsunuz. Bunu kendiniz itiraf ettiniz.

Düşünün ki devleti yönetenler, bir gün göndereceğiz diyorlar. Bir hafta sonra göndermeyeceğiz, daha sonra tekrar göndereceğiz, sonra da göndermeyeceğiz diyorlar. Politika yok, öngörü yok! Siyaset ileriyi görme sanatıdır. Bir ayı, bir yılı, on yılı planlama sanatıdır! Bunu da bilmiyorsunuz. Demiştik ki Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. En büyük kanıtı da bu göçmen sorunudur.

Nüfusun %10’a yakını göçmen ise bu bir beka sorunudur. Üzerinde durulması gereken bir sorundur. Mahalleler, şehirler patlama noktasına gelmiştir. Bu bal gibi bir istiladır. Türkiye’yi birkaç milyar Euro için bu belanın içine sokmuşlardır. Avrupa Birliğinden gelen 3,5 milyar Euro’ya bu inanlar kuralsız nizamsız bir şekilde kapıları açılmıştır.

Yeter ki Eurolar Girsin!

Binali Yıldırım Avrupa Birliği’ne demişti? ‘Biz teröristleri tutuyoruz daha ne istiyorsunuz?’ demişti. Yani ‘Teröristi veya suç unsuru olan insanları biz Türkiye’de tutuyoruz siz rahat edin’ diyordu. Zirvedeki ne diyor? ‘Avrupa Birliği, bizim sayemizde rahat ediyorsunuz’ diyor. Yeter ki Euro girsin. Bu ne insanidir ne de vicdanidir. Bir de bunlardan bir kaç oy alabilir miyiz?..’ İşte bu nedenlerle Türkiye’yi büyük bir belanın ve çıkmazın içine sokmuşlardır.

Sizler, Sınırları bile koruyamayan bir şürekâsınız! Demografik yapıyla oynamak suretiyle ülkemizi böl-parçala-yönet konumuna getirmek istiyorlar. Bu plan sinsi bir plandır ve bu plan dış güçlerin talimatıyla hareket eden iktidar tarafından uygulamaya konulmuştur. Bu planın merkezi Büyük Ortadoğu Projesidir! Bu plana sınırdaki mayınlı arazilerin temizlenmesiyle başlandı, sınırlardan rahatça geçilebilmesi için mayınlı araziler temizlendi.

Tek çare bir an önce 9 milyona yaklaşan göçmen sorununu çözmektir. Herkes kendi toprağında mutlu ve huzurlu olmalıdır. CHP olarak söz verdik. İncitmeden, kurmadan, dökmeden 2 yıl içinde herkesi davulla zurnayla kendi yurduna uğurlayacağız. Bu işin tek çözümü budur” şeklinde konuştu.

Bunlar Ekonomiyi Uçuracaklardı, Enflasyon Uçtu!

Ekonomi konusunda da halkın kandırılmaya çalışıldığını sözlerine ekleyen Yüksel; “İkinci önemli konumuz Ekonomi gündemi! Türkiye’de yoksulluk yok diyorlar ama yüzlerce insanımız çöpten ekmek arıyor. Perişan, aç ve sefil durumdalar. Duymayan kulaklar duysun, görmeyen gözler görsün ve bilsin.

Yalancı TÜİK’in, resmi rakamlarına göre enflasyon %70, bağımsız kuruluşların açıkladığı enflasyon ise %156. Türkiye’nin gerçek gündemi ve manzarası budur değerli arkadaşlar. Bunlar ekonomiyi, halkı uçuracaktı. Ne uçtu? Pahalılık uçtu, enflasyon uçtu ve döviz uçtu. Şöyle baktığımız zaman enflasyonda Avrupa’da birinciyiz, Dünya’da altıncıyız! Gözleri ışıl-ışıl ışıldayan Maliye Bakanının çocuk giyimi şirketi var. Bu şirket, bir yılda kendi fabrikasında ürettiği ürünlerine %122 zam yaptı. Hani enflasyon %70’ti! Bir yılda, temel gıda maddelerindeki artış % 342, şampiyonu da patates! Hani enflasyon %70’ti!

Yalanı-Dolanı Artık Bırakın!

Diyorlar ya tüm dünyada kriz var, savaş var! Bakın bir yılda Fransa’da benzine yapılan zam %18, Yunanistan’da %128, Almanya’da %33. Biz de ise bir yılda benzine gelen zam %169! Kimi kandırıyorsunuz? Bu yalanı dolanı artık bırakın. Halk bu zulmü görüyor ve iliklerine kadar hissediyor.

Onurumuz Türk Lirasında da sıfırı tükettiler. Türkiye büyük bir çıkmazda, Türkiye büyük bir kaosta! Ancak Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) var. Cumhuriyetin ve Türk milletinin emniyet sigortası CHP’dir.

CHP her soruna çözüm ve projesi ile iktidara hazır. CHP hem Cumhuriyetimizi, hem devleti hem de halkı mutlu edecek ve zirveye taşıyacaktır. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here