CHP Belen Kadın Kolları Başkanı Bilen; “Biz Kadınlar Bu Çarpık Düzene Dur Demeliyiz”

0
137

CHP Belen İlçe Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

CHP Belen Kadın Kolları Başkanı Hatice Bilen ve yönetim kurulu üyeleri, etkinlikler kapsamında ilk olarak, Belen’de  bayan esnafları ve çalışanları ziyaret ettiler. Belen pazarında bulunan bayan emekçileri de ziyaret eden CHP Heyeti daha sonra, kaymakamlık, belen defterdarlığı, nüfus müdürlüğü, sağlık ocağı, ziraat odasında görevlerini sürdüren emekçi kadınları ziyaret ettiler. Ziyaretler İssume mahallesindeki esnaflar ve sağlık ocağının ziyaretleriyle devam etti. Ziyaretlerin tümünde emekçi kadınlara karanfil verilerek 8 Mart dünya emekçi kadınlar günleri kutlandı.

Öğle arasında, CHP Belen İlçe Başkan Yardımcısı Sabriye Uçum’un  başkanlığında emekçi kadınlara bir yemek verildi. Yemek sonrası ilçe başkanlığı binasında çay saati düzenlenerek günün anlam ve önemi doğrultusunda CHP Belen Kadın Kolları Başkanı Hatice Bilen ve ilçe başkanı Fevzi Yüksel birer konuşma yaptı.

Konuşmasında kadınlar gününün tarihçesinden bahseden Bilen, “Dünyadaki işlerin % 66’sı kadınlar tarafından görülüyor. Buna karşın kadınlar dünyadaki toplam gelirin sadece % 10’una sahiptir. Dünyadaki mal varlığının da sadece % 1’ine sahibiz. Biz kadınlar bu çarpık düzene dur diyebilmemiz için yaşamın her bölümünde varlığımızı kat ve kat artırarak erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü ülkemizde ve dünyada kadının hak ettiği mevkiiye gelebilmemiz adına çalışmalıyız. Ülkemizde yaşanan kadın şiddetine ve tüm haksızlıklara karşı dur demenin vakti geldi de geçti diyerek 8 Mart dünya kadınlar günümüzü kutlar sağlık, mutluluk ve başarı dolu ömür diliyorum” diye konuştu.

CHP Belen İlçe Başkanımız Fevzi Yüksel de Atatürk’ün Türk kadınına kazandırdığı kazanımların değerinin bilinerek bu değerlere sahip çıkılması doğrultusunda kadınlara büyük iş düştüğünün altını çizdi. Yüksel, ülkemizde yaşanan kadına şiddetin artığını, sokakta kadınlarımızın öldürüldüğü ve devletin buna seyirci kaldığını da vurguladı.  Yüksel konuşmasını 8 Mart emekçi kadınların gününü kutlayarak sonlandırdı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here