Alpaydın İlköğretim Okulunda Tatbikat Yapıldı

0
115

Kışla Mehmet Ali Alpaydın İlköğretim okulunda, Sivil Savunma Haftası etkinlikleri çerçevesinde Karaağaç  Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, okul personeli ve öğrencileri tarafından bina ve personel tahliye, okul bahçesinde ise yangın söndürme tatbikatı yapıldı.

Tatbikat ile ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Mehmet Zor, “Okulumuzda siren çalınarak öğrencilerin okul binasını güvenli bir şekilde boşaltmasıyla başlayan tatbikata Karaağaç Belediyesinde görevli bir itfaiye ekibi de katıldı. İtfaiye aracıyla okul bahçesine yakılan ateş çok kısa bir sürede söndürülürken, itfaiye görevlileri öğrencilere yangın söndürme konusunda bilgiler verdi.

Yapılan uygulamalı yangın söndürme tatbikatı, öğrenciler tarafından ve velilerimiz tarafından ilgiyle seyredildi. Yangının söndürülmesi ile eş zamanlı olarak Kulüp öğrencileri tarafından yaralıya müdahale ve ilkyardım uygulaması yapıldı. Eğitimin 2. ve son bölümünde  ise Sivil Savunma Kulübü öğrencileri tarafından yangın ve nedenleri, çeşitleri ve söndürme teknikleri konusunda okul öğrencilerine bilgiler verildi” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here