CHP Belen Ailesinden ‘Zafer’ Kutlaması

0
40

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Belen Şehitler Abidesinde gerçekleştirdikleri törenin ardından 30 Ağustos Kahvaltısında partililerle bir araya geldi.

30 Ağustos Zaferinin 100. yıldönümü dolayısıyla Belen Şehitler Abidesinde bir araya gelen CHP Belen Ailesi, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve akabinde İstiklal Marşımızı okudu.

Tören sonunda, günün anlam ve önemine yönelik kısa bir açıklamada bulunan CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “30 Ağustos Büyük Türk Milletinin emperyalizme karşı ‘Ben ezelden beri hür yaşadım hür yaşayacağım’ diye isyanıdır, bir direniştir, bir dikleniştir. Kuvayi Milliye hareketinin önderi, eşsiz komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ilk önce Sakarya Meydan Muharebesini kazanıyoruz. Türk’ün toprak kaybına son veren meydan savaşıdır o, dünyada eşine benzerine rastlanmayan bir meydan savaşıdır. Düşmana, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine ‘dur’ artık diyoruz, ‘Biz Toprak Kaybetmeyeceğiz, biz vatan toprağını düşman çizmesi altında ezdirmeyeceğiz’ diye haykırıyoruz.

Sakarya meydan muharebesi ile Kurtuluş Savaşı’nın arasında tam bir yıl var. Bu bir yıl içerisinde Mustafa Kemal çeşitli eleştirilere maruz kalıyor; ‘Niye bekliyorsun, bir an önce düşmanı yurdumuzdan kovalım’ Ama ordu hazır değil, millet hazır değil. Düşünün ki ordunun çorabı yok ayağında, postalı yok, iç çamaşırı yok. İşte o zaman kıvrak zeka, büyük eşsiz komutanın zekası devreye giriyor. Tam bir yıl boyunca hazırlık safhası oluyor. Dünyada eşine benzerine rastlanmayan gizli şekilde yapılan hazırlık safası var. Bu süre içerisinde 27 milyon kilo buğday tedarik ediliyor, yine 2 milyon kilo et, 4 milyon ton sebze tedarik ediliyor.

Bununla yetinilmiyor takalarla Rusya’dan kumaş getiriliyor ve bu kumaşlardan tam 250.000 üniforma yapılıyor, 500.000 iç çamaşırı yapılıyor, iki buçuk milyon çift çorap tedarik ediliyor. Tam 150.000 çadıra ihtiyaç var tam 7.000 çadırı var. Mehmetçik gocunmuyor ben diyor battaniyemi alırım vatan toprağına uzanır yatarım. Bu şartlar altında Kurtuluş Savaşı 26 Ağustos sabaha karşı saat 05.00’te bomba atışlarıyla, top atışları ile başlıyor ve bir millet diriliyor. Bu şartlar altında büyük Kurtuluş mücadelesini veriyoruz, büyük kahramanlık destanı yazıyoruz” şeklinde konuştu.

Ardından Belen Şehitler Abidesindeki sosyal tesiste organize edilen kahvaltıda partililerle ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Yüksel; “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı bir arada kutlamak istedik, onun için ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımız ve değerli misafirlerimiz, değerli basın mensuplarımızın katıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kahvaltısında bir araya geldik. Bir arada durmaya devam edeceğiz, ülkemizin, insanımızın ve halkımızın bizlerin bir arada olması gerekir. Diyorlar ya aynı gemideyiz, biz o gemiye hiç binmedik.

Türkiye’nin onuru olan, Türk toprağı olan Süleyman Şah türbesini kaçıranlarla, Türk bayrağını indirenlerle aynı gemide olamayız, olmayacağız. Ege’de adalarımızı Yunanistan’a peşkeş çekenlerle, adalara silah yığılırken sessiz kalanlarla biz aynı gemide olamayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin onuru olan Türk lirasını sıfıra getirenlerle bir arada aynı gemide olamayız.

Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu dünyada geçersiz hale getirenlerle bir arada olamayız, aynı gemide olamayız ve olmayacağız. Türk insanını açlığa mahkum eden, emekliği ekmek kuyruğunda, banka kuyruklarında inim inim inletenlerle aynı gemide olmayacağız. Biz ezelden beri Atatürk’ün Bandırma vapurundayız, Atatürk’ün tam yanı başındayız ve o gemide olmaya devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here